ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα για τη Wall

17:27 - 13 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικό ξεκίνημα για τη Wall
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με φόντο τις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες αντισταθμίζουν τα χαμηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 16.600 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,59% στις 4.495 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,37% στις 1.940 μονάδες.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκαν σε καύσιμα, τρόφιμα και αναψυκτικά.

 

Τα στοιχεία είναι κατώτερα των προβλέψεων των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,2% τον Ιούλιο, όπως και τον Ιούνιο. Εξαιρουμένων των οχημάτων, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4%, όπως επίσης και τον Ιούνιο.

 

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκουν στηρίγματα στις εισηγμένες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι υπερβολές στις ρευστοποιήσεις που παρατηρούνται σε σημαντικές εταιρείας.

 

Οι μετοχές της Macy's υποχωρούν κατά 4,60% καθώς τα αποτελέσματα του β' 3μηνου απογοήτευσαν την αγορά. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 292 εκατ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 86 εκατ. δολάρια.

 

Για τον ίδιο λόγο η SeaWorld Entertainment υποχωρεί κατά 24,7%. Η εταιρεία λειτουργίας θεματικών πάρκων ανακοίνωσε κέρδη 37,3 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους ή 0,43 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 0,60 δολάρια.

 

Η King Digital Entertainment υποχωρεί κατά 22,7%, καθώς η δημιουργός του παιχνιδιού Candy Crush Saga ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα έσοδα του β' 3μηνου διαμορφώθηκαν στα 593,5 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάνουν στα 605,7 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.