ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με...σταθερό το βλέμμα στη Yellen οι ευρωαγορές

10:33 - 22 Αυγ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Ήπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών δεικτών, καθώς οι επενδυτές κινούνται με μεγάλη επιφυλακτικότητα εν αναμονή της σημερινής ομιλίας της προέδρου της Fed, Janet Yellen.

Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,01% στις 6.777 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,14% στις 9.388 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,16% στις 4.286 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,08% στις 337,25 μονάδες.

Η Marine Harvest, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορείας σολωμού, ενισχύεται κατά 1%, μετά την ανακοίνωση ενεργειών που θα της επιτρέψουν να ξεπεράσει τις συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ κέρδη 4% καταγράφει και η Lonmin, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση της σε “conviction buy” από neutral.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen θα απευθύνει σήμερα, Παρασκευή, ομιλία που στο ετήσιο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, που θα δώσει στοιχεία και ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αν και η ομιλία της Yellen θα εστιασθεί στην αγορά εργασίας, ωστόσο αναμένεται να δώσει στοιχεία για το πόσο γρήγορα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα τερματισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας της αμερικανικής οικονομίας και πότε θα πρέπει να αναμένεται μια αλλαγή πολιτικής στο θέμα των επιτοκίων.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.