ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον "Super Mario" περιμένουν οι ευρωαγορές

11:53 - 04 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Τον "Super Mario" περιμένουν οι ευρωαγορές
Ξεκίνημα με μικτά πρόσημα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά από δύο ημέρες κερδών, με τους επενδυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, στις 11:55, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,14% στις 6.883 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,63% στις 9.567 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,40% στις 4.405 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακά κέρδη 0,01% στις 345.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη, ο Μάριο Ντράγκι καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Μάριο Ντράγκι και η πλειονότητα των μελών του συμβουλίου φέρονται διατεθειμένοι να υποστηρίξουν μια κατ' αρχήν απόφαση υπέρ ενός προγράμματος αγοράς εγγυημένων τίτλων ιδιωτικού τομέα (ABS-Asset Backed Securities), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας και αντιμετώπισης των αποπληθωριστικών πιέσεων.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η γαλλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 10,2% από 10,1% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε δεσμευτεί να μειώσει την ανεργία πέρυσι, ωστόσο ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. Τον Ιούνιο, η Insee προέβλεψε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει "κολλημένο" γύρω στο 10,2%.

 

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία ξεπέρασε τον Ιούλιο τις προσδοκίες των αναλυτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας της χώρας. Σε προσαρμοσμένους όρους, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για μια αύξηση της τάξης του 1,2%.

 

Τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για να δείξουν μείωση 2,7% έναντι μείωσης 3,2% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Bilfinger υποχωρεί κατά 9,5%, μετά την ανακοίνωση ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα διαμορφωθούν το 2014 στα 160 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 205 εκατ. ευρώ.

 

Στο -2,6% βρίσκεται η Henderson, μετά την υποβάθμιση της από την Morgan Stanley σε equal weight, από buy προηγουμένως.

 

Αντιθέτως, η Standard Life κερδίζει 9,4%, μετά την πώληση της μονάδας της στον Καναδά, της Manulife Financial έναντι 4 δισ. δολαρίων Καναδά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 04 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.