ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:40 - 12 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο κόκκινο και σήμερα η Wall.

Μικτές τάσεις καταγράφηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν έδωσαν ξεκάθαρα δείγματα γραφής για τις προθέσεις τους.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,11% στις 6.807 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,42% στις 9.651 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 4.442 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,08% στις 344,27 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κέρδιζε έως και 0,3%.

 

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν η έντονη δραστηριότητα στη μετοχή της ΒΡ, στην οποία ο τζίρος επέρασε τα 6 εκατ. δολάρια. Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 0,44%, ωστόσο ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +4,8%, ανεβάζοντας για λίγα λεπτά τον FTSE 100, λόγω της βαρύτητας που έχει στον δείκτη.

 

Επίσης, η Novo Nordisk κέρδισε 2,4%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών, καθώς η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε το φάρμακο για την απώλειεα βάρους, το Saxenda. Επίσης, η Hexpol σημειώνει άνοδο 5,7%, μετά την αναβάθμισή της από την Swedbank σε buy από neutral.

 

Στον αντίποδα, η RWE υποχώρησε κατά 1,9%, μετά την υποβάθμισή της από την JP Morgan σε underweight, από neutral.

 

Η Aveva είναι στο -25% , καθώς η εταιρεία υποβάθμισε το στόχο εσόδων στο πρώτο εξάμηνο χρήσης τα 84-90 εκατ. στερλίνες, εξαιτίας των αναταραχών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

 

Τέλος, τις αγορές στήριξαν οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Έρκι Λικάνεν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης, αν χρειαστεί.

 

Η ΕΚΤ μπορεί να υιοθετήσει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη, αν χρειαστεί, ο Λικάνεν σε συνέντευξή του στο φινλανδικό επιχειρηματικό περιοδικό Talouselama.

 

Wall

 

Τα νέα οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που συνηγορούν στην αύξηση των επιτοκίων από την FED, φέρνουν αρνητικά πρόσημα, για μια ακόμη συνεδρίαση, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

Ειδικότερα, στις 19:40, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,43% στις 16.976 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,54% στις 4.567 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,57% στις 1.986 μονάδες.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Απρίλιο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, εντείνοντας την αισιοδοξία για τις οικονομικές προοπτικές του δεύτερου εξαμήνου.

 

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, η αύξηση διαμορφώθηκε στο 0,3%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αυξήσεις 0,6% και 0,2%, αντίστοιχα.

 

Επίσης, πτώση 0,9% κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω των τιμών στα καύσιμα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν μεγαλύτερη υποχώρηση κατά 1%, έπειτα από άνοδό τους κατά 0,3% τον Ιούλιο.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Darden Restaurants ενισχύεται κατά 1,95%, καθώς τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των
αναλυτών. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. δολάρια, από 1,53 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,59 δισ. δολάρια.

 

Η Ulta Salon Cosmetics & Fragrance ενισχύεται κατά 19,40%, μετά την αναβάθμιση των στόχων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου χρήσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.