ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στο Λονδίνο- Κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη

20:12 - 17 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στο Λονδίνο- Κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη
Μικτά πρόσημα στη Wall.

Ανάκαμψη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά το χρηματιστήριο του Λονδίνου επηρεάστηκε από την αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα στη Σκωτία για την ανεξαρτησία.

 

Πιο αναλυτικά, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,17% στις 6.781 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 9.662 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,50% στις 4.431 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 344,39 μονάδες. Οι 16 από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες έκλεισαν την Τετάρτη με κέρδη.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, κατακόρυφη πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2008 πραγματοποίησε η ανεργία στη Βρετανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

 

Επίσης, αμετάβλητο, σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 0,4% παρέμεινε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Daily Mail υποχώρησε κατά 6,6%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αναβολή της έκδοσης της RMS One θα επιβαρύνει τις καταστάσεις της φέτος, ενώ το λειτουργικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί κατά 5 εκατ. στερλίνες.

 

Επίσης, η Richemont έχασε 4,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κοσμημάτων Cartier και στυλό Montblanc αυξήθηκαν 4% το τελευταίο πεντάμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 6%.

 

Στον αντίποδα, η Ebro Foods κέρδισε 2,2% μετά την αναβάθμισή της από την UBS σε buy από neutral. Η μετοχή έχει χάσει από την αρχή του έτους το 12% της αξίας της.

 

Στο +3,8% έκλεισε η Air France, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους που προκάλεσε η απεργία των πιλότων της εταιρεία. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς απηύθυνε έκκληση σήμερα στο προσωπικό της εταιρείας να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Wall

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μεικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της FED, προκειμένου να μάθουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το βασικό επιτόκιο.

 

Πιο αναλυτικά, στις 20:15, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,01% στις 17.134 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,02% στις 4.552 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,05% στις 1.998 μονάδες.

 

Την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση της νομισματικής επιτροπής της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της ανακοίνωσης σχετικά με τις προθέσεις της στο ζήτημα του βασικού επιτοκίου.

 

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο, για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες, εξαιτίας κυρίως της μείωσης στην τιμή της βενζίνης.

 

Επίσης, μειωμένο κατά 3,8% στα 98,5 δις δολάρια ήταν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Adobe καταγράφει απώλειες 3,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,01 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,02 δισ. δολάρια.

 

Στον αντίποδα, η Lennar κερδίζει 5,2%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 78 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 67 σεντς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.