ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

20:01 - 19 Σεπ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Ανάλογη εικόνα και στη Wall.

Τα αρχικά κέρδη στις ευρωαγορές περιορίστηκαν σημαντικά στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης των ευρωαγορών, στις οποίες σημειώθηκαν οριακές μεταβολές, παρά την ανακούφιση για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,27% στις 6.838 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,01% στις 9.799 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,08% στις 4.461 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 348,52 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 15 σημείωσαν άνοδο.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μικρή αύξηση παρουσίασε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

 

Έντονη νευρικότητα επικράτησε στη γαλλική αγορά, εν μέσω αντεγκλήσεων που προκάλεσε η φημολογία περί επικείμενης υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο Moody's. Το κλίμα επιβάρυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεσμεύτηκε να «εξηγήσει ότι η πρόκληση για τη Γαλλία είναι να καλύψει την καθυστέρηση που έχει σε ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε σύγκριση με τη Γερμανία».

 

Εντελώς διαφορετική εικόνα στην αγορά του Λονδίνου, με φόντο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όπου επικράτησε στο «όχι» στην ανεξαρτησία με 54%.

 

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο χρηματοπιστωτικός κλάδος του Λονδίνου, με την Lloyds Banking και την Royal Bank of Scotland να κλείνουν με κέρδη 1,4% και 2,8% αντίστοιχα.

 

Στον αντίποδα, η SAP υποχώρησε κατά 3,4%, καθώς συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 129 δολαρίων ανά μετοχή για την απόκτηση της Concur, ήτοι με premium 20% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 17ης Σεπτεμβρίου. Η αξία της συμφωνίας φτάνει τα 7,4 δισ. δολάρια.

 

Επίσης, η Sulzer υποχώρησε κατά 4,3%, μετά την ανταγωνιστική συμφωνία που ετοιμάζει η Siemens μέσω της απόκτησης της Dresser-Rand, έναντι του ποσού των 6,5 δισ. δολαρίων.

 

Wall

 

Ανάλογη εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες καταγράφουν μικτά πρόσημα.

 

Ειδικότερα, στις 20:00, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,44% στις 17.291 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,51% στις 4.570 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,07% στις 2.010 μονάδες.

 

Σε επίπεδο μετοχών, η Yahoo ενισχύεται κατά 0,6%, επωφελούμενη ως μέτοχος από την πολύ επιτυχημένη δημόσια εγγραφή της Alibaba, η οποία άντλησε 21,8 δισ. δολάρια. Η είσοδος της κινεζικής εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στον πλανήτη.

 

Επίσης, με κέρδη 2,3% κινείται η Rockwell Collins καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή το 2015 να διαμορφωθούν στα 4,90-5,10 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 4,94 δολάρια.

 

Στον αντίποδα, η Oracle υποχωρεί κατά 2,8%, καθώς ο Larry Ellison, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του. Οι δύο πρόεδροι Mark Hurd και Safra Catz θα αναλάβουν τα καθήκοντά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.