ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η Wall Street

00:31 - 18 Δεκ 2014 | Σχόλια Αγοράς
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η Wall Street μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με ώθηση από το πετρέλαιο το ρωσικό ρούβλι καθώς και τις αποφάσεις της Fed.

Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου από το χαμηλό πέντε ετών, η ισχυρή ανάκαμψη του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, που καθησύχασε έστω και πρόσκαιρα τις ανησυχίες, αλλά η αλλαγή του guidance των επιτοκίων της Fed, τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.


Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εγκατέλειψε την φράση ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για «σημαντικό χρονικό διάστημα» και την αντικατέστησε με την διατύπωση ότι θα δείξει «υπομονή» για την πορεία ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής.


Σε αυτήν την αρχή, κινήθηκε και η ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αναμένει η ανάπτυξη στις ΗΠΑ να διαμορφωθεί πάνω από 2% στο δ' τρίμηνο .


Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,69% στις 17.356,87 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 2,04% στις 2.012,89 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,12% στις 4.644,31 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.