ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πέφτει" η Ευρώπη υπό το βάρος του πετρελαίου και της Ελλάδας

20:31 - 30 Δεκ 2014 | Σχόλια Αγοράς
"Πέφτει" η Ευρώπη υπό το βάρος του πετρελαίου και της Ελλάδας
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με την καχυποψία των επενδυτών να εντείνεται από τη νέα πτώση σήμερα της τιμής του πετρελαίου και την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού καταγράφουν απώλειες, φτάνοντας στα 53 δολάρια. Οι πιέσεις αυτές άσκησαν σημαντικές πιέσεις στους δείκτες.

 

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η αύξηση που καταγράφηκε στον δείκτη τιμών κατοικιών της Βρετανίας τον Νοέμβριο αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Nationwide Building Society. Ο δείκτης τιμών κατοικιών ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Νοέμβριο έναντι αύξησης 0,3% τον Οκτώβριο.

 

Παράλληλα, νέα πτώση παρουσίασε ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις τράπεζες της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο, ενισχύοντας την ανησυχία ότι ο τελευταίος γύρος νομισματικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να μην είναι αρκετός για την αναθέρμανση της οικονομίας.

 

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ δείχνουν μείωση των δανείων στον ιδιωτικό τομέα κατά 0,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2013, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε τον Οκτώβριο.

 

Στα πλαίσια αυτά, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,30% στις 6.547 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,22% στις 9.806 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,67% στις 4.246 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,9% στις 341,27 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.