ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές με αυξημένες ελπίδες για την ποσοτική χαλάρωση

21:03 - 07 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές με αυξημένες ελπίδες για την ποσοτική χαλάρωση
Κέρδη κατέγραψαν σήμερα Τετάρτη οι ευρωαγορές, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες των επενδυτών για εφαρμογή από την ΕΚΤ ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, έπειτα από τις νέες πιέσεις που προκαλούνται προς αυτήν την κατεύθυνση από τα στοιχεία του αποπληθωρισμού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Eurostat.

Πιο αναλυτικά, για πρώτη φορά από το 2009, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν αρνητικός τον Δεκέμβριο, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Δείκτη Τιμών για τον μήνα αυτό, προκύπτει μία τεράστια απόκλιση 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι οι τιμές στην ευρωζώνη να παραμείνουν σταθερές στο επίπεδο του 2%.

 

Αυξάνεται, λοιπόν, η πίεση στην ΕΚΤ για να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) για να αυξήσει την ρευστότητα στην αγορά και να οδηγήσει στην αύξηση των τιμών.

 

Στα πλαίσια αυτά, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 6.420 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,51% στις 9.518 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,72% στις 4.113 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.