ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

20:30 - 28 Ιαν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές
Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση των ευρωαγορών, με τους επενδυτές αφενός να ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ελληνική κεφαλαιαγορά και αφετέρου να προσδοκούν μια διατήρηση της ίδιας νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική Fed.

Πιο αναλυτικά, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, αλλά και στις απώλειες που καταγράφονται στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Παράλληλα, οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για την ανακοίνωση των αποφάσεων από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve, σχετικά με το αν θα αυξηθούν τελικά τα επιτόκια ή όχι. Αναλύσεις, μεταξύ των οποίων και της Goldman Sachs, δεν αναμένουν κάποια αλλαγή νομισματικής πολιτικής, ενώ τοποθετούν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά τον Σεπτέμβριο.

 

Οι δείκτες

 

Στα πλαίσια αυτά, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κέρδισε 0,21% στις 6.826 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,78% στις 10.711 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,29% στις 4.611 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,08% στις 369 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.