ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup και η Wall Street

18:28 - 11 Φεβ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup και η Wall Street
Με μικτά πρόσημα κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα και το πρόγραμμα διάσωσής της, έπειτα από την χθεσινή αισιοδοξία στα διεθνή ΜΜΕ για επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά και τη διάψευση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει μια παράταση έξι μηνών.

Βέβαια να σημειωθεί ότι σήμερα δεν αναμένεται οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

 

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών θα συγκεντρωθεί σήμερα αργότερα στα στοιχεία για την πορεία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται παράλληλα στα εταιρικά αποτελέσματα.

 

Η AOL Inc. ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και τα έσοδα του κολοσσού των ΜΜΕ δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

 

Η εταιρεία τροφίμων και αναψυκτικών PepsiCo κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών και αύξηση του μερίσματος.

 

Η Time Warner Inc. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με την εταιρεία των ΜΜΕ να αυξάνει ταυτόχρονα το μέρισμα της.

 

Οι δείκτες

 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,42% και βρίσκεται στις 17.794 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,13%, φτάνοντας τις 4.793 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,19% και βρίσκεται στις 2.064 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.