ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρακυλά ο Γενικός Δείκτης

15:48 - 28 Νοε 2006 | Σχόλια Αγοράς
Διευρύνονται οι απώλειες του Γ.Δ., αλλά και των ευρω-αγορών μετά τα απογοητευτικά μάκρο στις ΗΠΑ και τη νέα άνοδο του ευρώ. Μόλις 33 μετοχές ενισχύονται, ενώ σχετικά ικανοποιητικός είναι ο τζίρος.

Πτωτικά κινούνται οι τράπεζες με τους τίτλους της Εθνικής, Alpha, Eurobank, Κύπρου και ΑΤΕ να εμφανίζουν σοβαρές απώλειες, ενώ πιο ήπια είναι η υποχώρηση για Emporiki και Πειραιώς.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται επίσης ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάνας, Τρία Εψιλον, Βιοχάλκο, Αλουμίνιο της Ελλάδος, Ελληνική Τεχνοδομική, FolliFollie.

Πωλητές στις τράπεζες αλλά και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του «R» ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που κατοχυρώνουν μέρος από τα κέρδη τους.

Οσον αφορά στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση η υποχώρηση των μετοχών δεν συνοδεύεται από υψηλούς όγκους, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι πωλητές δεν λειτουργούν υπό το κράτος πανικού.

Στον αντίποδα τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν Fanco, Τρία Αλφα(π), Ελβιεμέκ, Γκάλης, Εργάς, Πετρόπουλος, Logismos, OlympicCatering.

Από τους επιμέρους δείκτες τη σημαντικότερη υποχώρηση παρουσιάζουν τα βιομηχανικά προϊόντα, οι τράπεζες, οι πρώτες ύλες και οι κατασκευές.

 

Αμαλία Κάτζου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.