ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Yellen ωθεί DJ και S&P σε νέα ιστορικά ρεκόρ

00:28 - 25 Φεβ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Νέα ιστορικά ρεκόρ, κατέγραψαν Wall Street οι Dow Jones και S&P με ώθηση από την  κατάθεση της προέδρου της Fed, Janet Yellen στην Γερουσία που  προετοίμασε το έδαφος για αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015, μετά τα θετικά σημάδια που δείχνει η αμερικανική οικονομία τους τελευταίους έξι μήνες.  

Μιλώντας στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας κατάθεσης για θέματα νομισματικής πολιτικής, η πρόεδρος της Fed σημείωσε ότι πριν την αύξηση των επιτοκίων η κεντρική τράπεζα θα εγκαταλείψει την έκφραση "υπομονετική" που χρησιμοποιεί για να περιγράψει τις προθέσεις της στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.


Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια της για τουλάχιστον τις επόμενες δύο συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής, σημείωσε.


Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να υποθέσουν ότι η αφαίρεση της συγκεκριμένης λέξης θα σημαίνει αυτόματα ότι θα ακολουθήσει μια αύξηση των επιτοκίων μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.


Ο  Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 18.209,38 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 2.115,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,14% στις 4.968,12 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.