ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής στο ΧΑ ενόψει Πάσχα και EuroworkingGroup

18:06 - 07 Απρ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής στο ΧΑ ενόψει Πάσχα και EuroworkingGroup
Με αδύναμο τζίρο στα 43,5 εκατ. ευρώ και μικρή άνοδο κατά 0,8% στις 777,47 μονάδες του Γενικού Δείκτη, η εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι υποτονική και αναμένεται να παραμείνει έτσι όλη την εβδομάδα, λόγω του εορταστικού κλίματος ενόψει του Πάσχα.

Το θετικό διεθνές κλίμα που επικρατεί στα χρηματιστήρια του εξωτερικού, έπειτα από το Πάσχα των Καθολικών, σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές της προχωρά έστω και με αργό ρυθμό, βοήθα την αγορά της Αθήνας να βρει ανοδικό βηματισμό, ωστόσο οι χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν παύει να θυμίζει πως η επιφυλακτικότητα παραμένει.

Το βλέμμα των επενδυτών βρίσκεται τώρα στραμμένο στο EuroworkingGroup που ξεκινά αύριο και θα κρατήσει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα. Μια θετική εξέλιξη στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα μπορούσε να φέρει μια ανακουφιστική ανοδική αντίδραση του Χρηματιστηρίου, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε στάση αναμονής.

Στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται η αδυναμία αντίδρασης, με την Εθνική να κλείνει με άνοδο 1,8% στα 1,11 ευρώ, την Alpha με οριακή άνοδο 0,38% στα 0,263 ευρώ και την Πειραιώς να υποχωρεί 2,9% στα 0,335 ευρώ. Αμετάβλητη παρέμεινε η Eurobank.

Ο FTSE 25 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,51% στις 233,0300 μονάδες. Για όσους παρακολουθούν την εικόνα του ΧΑ υπό το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης, αυτό που προκύπτει είναι μία αναποφασιστικότητα της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις να τιμολογήσει το Δείκτη έξω από τη ζώνη των 210-240 μονάδων, συντασσόμενη πλήρως με την αγορά ομολόγων όπου η απόδοση του GGGB10y (δεκαετές ομόλογο) παραμένει στη ζώνη μεταξύ του 10.70%-12.20% και θεωρείται βεβαίως εξαιρετικά υψηλή και καταδεικνύει ανασφάλεια από την πλευρά των επενδυτών.
Αποτέλεσμα είναι συμφώνα με τον Γ. Σπίρτο της Hellenicamerican ΑΧΕΠΕΥ, αφενός η πτώση της μεταβλητότητας παράλληλα με διπλή αδυναμία του Δείκτη να υπερβεί ακόμη και τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει στη ζώνη 235-239 μονάδων, όταν πραγματοποιήθηκε η ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά των 214.10 μονάδων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.