ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πωλήσεις στις τράπεζες, στήριγμα από 80άρη

14:01 - 01 Δεκ 2006 | Σχόλια Αγοράς
ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΚΑΕ στηρίζουν τον 20άρη, ενώ θετικά αντιδρούν τίτλοι εταιρειών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που το 9μηνό τους ικανοποίησε. Aποκόμιση κερδών στις τράπεζες Στο επίκεντρο οι ασφάλειες.

Οι τίτλοι της Alpha, Eurobank, Εμπορική, Πειραιώς και Αγροτικήυποχωρούν ενώ η Κύπρου ενισχύεται.

Σημειώνεται ότι από σήμερα οι μετοχές της Εurobank είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2006, ποσού 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2006, ποσού 0,32 ευρώ ανά μετοχή, είναι από σήμερα διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. και οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών σήμερα και χθες αποδίδεται από τους αναλυτές στις ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση κερδών στις οποίες προβαίνουν ξένοι θεσμικοί αλά και στη φορολόγηση των αποθεματιών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι είχαν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα και είναι φυσιολογικό οι ξένοι να πουλούν μέρος από τη συμμετοχή τους, προκειμένου να εγγράψουν υπεραξίες, καθώς σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η τρέχουσα χρήση.

Πτωτικά κινούνται επίσης Cosmote, Τιτάνας, Intracom, Αλουμίνιο της Ελλάδος, Ελληνική Τεχνοδομική, FolliFollie.

Στον αντίποδα άνοδο σημειώνουν ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, MotorOil, Τρία Εψιλον, Bιοχάλκο, ΚΑΕ, Intralot.

Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν Μουζάκης, Fintexport, Κορδέλλου, Τεχνική Ολυμπιακή, Διεκάτ, Βογιατζόγλου Systems, Εθνική Ασφαλιστική, Lavipharm, Κρέκα, Olympic Catering.

Από τους επιμέρους δείκτες τη σημαντικότερη ενίσχυση παρουσιάζουν οι ασφάλειες, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα τρόφιμα, το εμπόριο, ενώ οι τράπεζες, τα μέσα ενημέρωσης και η υγεία υποχωρούν.

Αμαλία Κάτζου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.