ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισε το Λονδίνο και το Δουβλίνο

21:03 - 01 Μαϊ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Με κέρδη έκλεισε το Λονδίνο και το Δουβλίνο
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αγορές του Λονδίνου και του Δουβλίνου, οι μόνες ευρωπαϊκές αγορές που δεν έμειναν σήμερα κλειστές λόγω της Πρωτομαγιάς.

Οι αγορές σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη παραμένουν σήμερα κλειστές, ενώ κλειστές παραμένουν και οι αγορές ομολόγων.

Συνεδριάσεις πραγματοποιούν μόνο η Βρετανία και η Ιρλανδία, που όμως θα κλείσουν τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Η αγορά του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο παρά τα απογοητευτικά στοιχεία από τον μεταποιητικό τομέα της Μ. Βρετανίας, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών στράφηκαν περισσότερο στην άνοδο του κλάδου των σιδηρομεταλλευμάτων και της Lloyds.

Πιο αναλυτικά, ο μεταποιητικός τομέας της Μ. Βρετανίας τον Απρίλιο παρουσίασε επιβράδυνση, με τον σχετικό δείκτη PMI να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, στις 51,9 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα επίσης και στις βουλευτικές εκλογές, με το τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ να αναδεικνύει ως "νικητή" τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον

Στο ταμπλό, η Lloyds σημείωσε κέρδη 7,1%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 21% στα προ φόρων κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συμπεριλαμβανομένης όμως της ζημίας από την πώληση της TSB, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 11%.

Θετικά έκλεισε ο κλάδος των σιδηρομεταλλευμάτων, με τις Anglo American, Rio Tinto, BHP Billiton και Antofagasta να είναι μεταξύ των μετοχών που υπεραποδίδουν.

Στον αντίποδα, η Barclays έκλεισε με απώλειες 1,5%, μετά την υποβάθμισή της από την Berenberg, σε sell από hold προηγούμενως.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 6.985,95 μονάδες και ο δείκτης ISEQ του Δουβλίνου έκλεισε υψηλότερα κατά 0,33% στις 6.067,08 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 01 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.