ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής στο ΧΑ

11:43 - 10 Ιουν 2015 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής στο ΧΑ
Με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην αποψινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, με κύριο χαρακτηριστικό την πρώτη ώρα της συνεδρίασης τις σταθεροποιητικές τάσεις εν μέσω όμως ανησυχίας για την έκβαση της βραδινής συνάντηση.

Εν αναμονή πάντως της αποψινής συνάντησης του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Ευρώπης, οι παράγοντες της αγορές δεν κρύβουν την ανησυχία τους με δεδομένο το αρνητικό κλίμα έτσι όπως αυτό τροφοδοτείται με δηλώσεις απο την Κομισιόν αλλά και από την πλευρά του Γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δείχνουν ότι, η Ελλάδα έχει χάσει τους διεθνείς συμμάχους της.
Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση είναι και η απόφαση της ΕΚΤ αναφορικά με την εβδομαδιαία παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αν και στελέχη τους εκτιμούν ότι οι αποφάσεις θα κινηθούν στα ίδια επιπεδα με την περασμένη εβδομάδα καθώς οι καταθέτες δείχνουν ψυχραιμία τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αύξηση ήταν της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στο σύνολο στα 80,7 δισ.
Έτσι ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με μικρά κέρδη πέριξ των 770 μονάδων για να γυρίσει μετά τις 11.20 σε αρνητικό πρόσημο και εκ τότε να βρίσκεται πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.
Στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καταγράφει κέρδη 1,2%, η ALPHA BANK και η ΕΤΕ βρίσκονται κατά 1% υψηλότερα στα 0,303 και 1,08 ευρώ αντίστοιχα. Η ΕUROBANK παραμένει αμετάβλητη στα 0,132 ευρώ.
Στα τραπεζικά warrants, απώλειες καταγράφει το ΑΛΦΑΤΠ (-3,64%) ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η τέταρτη περίοδος εξάσκησης. Σειρά έχει η ΕΤΕ στις 26 Ιουνίου.
Στο υπόλοιπο ταμπλό κέρδη αυτή την ώρα 2,76% για τον ΟΛΠ. Πτώση 1,05% για την ΔΕΗ στα 4,70 ευρώ και πτώση 1,21% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με κέρδη 1,41% η Motor Oil στα 7,93 ευρώ.
Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος καθώς δεν ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ στην πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.