ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις πέριξ των 700 μονάδων

14:07 - 17 Ιουν 2015 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις πέριξ των 700 μονάδων
Μετά τις πρώτες ήπιες αγορές που κατεγράφησαν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις πέριξ των 700 μονάδων με συνεχείςς εναλλαγές πρόσημων

Εμπειροι χρηματιστές επισημαίνουν ότι μετά την μεγάλη διόρθωση του τελευταίου τριημέρου και τις βαριές απώλειες των τραπεζικών μετοχών είναι πιθανόν να επιχειρηθεί σήμερα μια προσπάθεια να σταματήσει η τάση απαξίωσης των τιμών και να υπάρξει αντίδραση από τα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει την κρισιμότητα των στιγμών. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνγκερ κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση ότι ψεύδεται, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε ότι ...δυστυχώς δεν υπάρχουν νεότερα για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σούλτζ, επανέλαβε ότι τον έχει εκνευρίσει η στάση της Ελλάδας ενώ υπήρξε μια ακόμη παρέμβαση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τ. Λιού προς τον Α. Τσίπρα ζητώντας του κάνει μια σοβαρή κίνηση για να γεφυρωθεί το χάσμα με τους δανειστές της χώρας, ίδια στιγμή που ο έλληνας πρωθυπουργός εξαπέλυε σφοδρά πυρά κατά του ΔΝΤ και των Θεσμών.

Την ίδια στιγμή η προσοχή όλων των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΚΤ. Κοινή είναι η εκτίμηση πως ο Μ. Ντράγκι ούτε σήμερα θα κλίσει την στρόφιγκα της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες ούτε θα βάλει εμπόδια στις προσπάθειες των πλευρών για την επίτευξη σύγκλισης. Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων, παρότι θα υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων δεν εκτιμάται πως θα ενεργοποιηθεί ούτε και σήμερα.

Ο κλάδος των τραπεζών μετά από απώλειες 26% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, αντιδρά σήμερα με άνοδο 3%, με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 3,63% και ακολουθούν οι ALPHA BANK (3,38%),ΠΕΙΡΙΑΩΣ (+3,08%) και EUROBANK (+2,56%).

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η LAMDA DEVELOPMENT ενισχύεται 4,64%, ο ΤΙΤΑΝ (+2,9%), ο ΟΤΕ (+2,64%), ο ΟΠΑΠ (+2,5%), η ΕΥΔΑΠ (+2,09%) και η MOTOR OIL (+1,62%). Στον αντίποδα, η ΤΕΝΕΡΓ χάνει 1,79%, η ΔΕΗ κινείται 1,18% χαμηλότερα και η GRIVALIA υποχωρεί 0,96%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η ΣΙΔΕΝΟR ενισχύεται 3,44%, το ΠΛΑΙΣΙΟ καταγράφει κέρδη 2,44% ενώ MIG καταγράφει κέρδη 1,77%.

Ιδιαίτερα χαμηλός ο τζίρος στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης στα 11 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 17 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.