ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Ψυχραιμία ενόψει της Συνόδου Κορυφής

11:39 - 19 Ιουν 2015 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Ψυχραιμία ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Με την αγωνία να «χτυπάει» κόκκινο ενόψει της ύστατης προσπάθειας για επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, το ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση με μικρά κέρδη και τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 685 - 690 μονάδων.

Θετικά δείχνει να επιδρά στην σημερινή συνεδρίαση και η πρωινή δήλωση του Πρωθυπουργού που ξεκαθάρισε ότι ο στόχος για την χώρα είναι η ανάπτυξη εντός ευρώ.
Όπως σημειώνουν έμπειροι χρηματιστές η προθεσμία των τεσσάρων ημερών που έλαβε η Ελλάδα σημαίνει προσωρινή "ανακούφιση" για τις αγορές ενώ προφανής είναι πλέον η αφόρητη πίεση που ασκείται προς την ελληνική κυβέρνηση να συναινέσει στην πρόταση των θεσμών και να υπογράψει έστω μια συμφωνία παράτασης.
Αιχμή των πιέσεων αναδεικνύεται αναμφίβολα το κύμα εκροών καταθέσεων τα τελευταία 24 ώρα όπου σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εγχώρια δεξαμενή καταθέσεων έχει υποχωρήσει κατά 3 και πλέον δις. ευρώ από την αρχή της εβδομάδας. Ενδεικτικό τις ανησυχίας είναι το αίτημα που υποβλήθηκε στην ΕΚΤ για επιπλέον παροχή έκτατης ρευστότητας μέσω ELA καθώς και η σύσκεψη χθες το απόγευμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
«Η αγορά πλέον καλείται να διαχειριστεί την φημολογία σε σχέση με τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος και να ζυγίσει τα ενδεχόμενα για το αποτέλεσμα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα» σημειώνει στο Reporter παράγοντας της χρηματιστηριακής αγοράς.
Με τα βλέμματα της αγοράς να είναι πλέον στραμμένα στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στης Δευτέρας ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 687 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,53%, ενώ με κέρδη 0,23% είναι στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης και ο Δείκτης FTSE25 στις 208 μονάδες.
Σε ότι αφορά στις επιμέρους μετοχές με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση για τον τραπεζικό κλάδο. Συγκεκριμένα κέρδη την πρώτη ώρα 4,67% για την ALPHA BANK στα 0,224 ευρώ και 1,68% άνοδος για την EUROBANK στα 0,121 ευρώ. Κέρδη την ίδια στιγμή 1,09% για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στα 0,925 ευρώ ενώ στο 2,11% είναι τα κέρδη για την ΠΕΡΑΙΩΣ στα 0,3380.
Με κέρδη 3,32% αντιδρά η ΕΧΑΕ στα 3,73 ευρώ. Άνοδος 3,67% για την JUMBO στα 6,22 ευρώ. Άνοδος 2,47% για την ΔΕΗ στα 3,74 ευρώ. Πτώση 2,10% για τον ΟΤΕ στα 7 ευρώ και οριακή πτώση για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 7,13 ευρώ. Ικανοποιητικός ο τζίρος καθώς έχει ανέλθει στα 11 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, όμως, όπως κάθε Τρίτη Παρασκευή του μήνα υπάρχει η λήξη των παραγώγων και δεν αποκλείεται μια διόρθωση το μεσημέρι. Επίσης, σήμερα υπάρχουν κάποιες αναδιαρθρώσεις εξαιτίας αλλαγών στον Δείκτη Stoxx600.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.