ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Μικρές απώλειες λόγω τραπεζών

11:54 - 19 Αυγ 2015 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Μικρές απώλειες λόγω τραπεζών
Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ γύρισε πτωτικά μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης συνεχίζοντας την πλαγιοκαθοδική κίνηση των τελευταίων ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος σε στενό εύρος συναλλαγών, υποχωρεί κατά 0,12% στις 672 μονάδες με την τζίρο υποτονικό για άλλη μια ημέρα στα 7 εκατ. ευρώ. 

Το ήδη βεβαρυμένο κλίμα των τελευταίων συνεδριάσεων λόγω της εκλογολογίας και του πιθανού bail in των τραπεζικών ομολόγων, ήρθε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο η βουτιά των ασιατικών αγορών με την Σαγκάη να υποχωρεί νωρίτερα έως και 3%, ενώ οι επενδυτές, εγχώριοι και ξένοι επιχειρούν τον πρώτο απολογισμό μετά τη συμφωνία. 

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκονται σήμερα οι συνεδριάσεις της Γερμανικής και Ολλανδικής βουλής για την έγκριση του νέου ελληνικού προγράμματος ενώ αύριο αναμένεται να δοθεί η πρώτη υποδόση των 13 δισ. ευρώ.

Και σήμερα οι τράπεζες εξακολουθούν να υποχωρούν καθώς η είδηση της μικρότερης εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης (ELA) στα 89,7 δισ. ευρώ από 91 δισ. ευρώ προηγουμένως, λόγω βελτίωσης της ρευστότητας, δεν φαίνεται να είναι ικανός παράγοντας για αντίδραση των μετοχών του κλάδου. 

Έτσι αυτή την ώρα ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,66% ενώ από τις επιμέρους μετοχές η EUROBANK χάνει 5,88%, η ALPHA BANK υποχωρεί κατά 1,74%, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καταγράφει απώλειες κατά 3,67% και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ υποχωρεί κατά 0,75%.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ενδιαφέρον έχει η συμπεριφορά των μετοχών που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς παρουσιάζεται σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα κέρδη αυτή την ώρα για ΟΛΠ (+2,07%), ΟΤΕ, ΔΕΗ (+2,64%), ΕΥΔΑΠ (+1,39%).

Αντίθετα πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ (-0,98%), MOTOR OIL (-0,55%), FOLLI FOLLIE (-0,79%) και ΒΙΟΧΑΛΚΟ (0,74%). 

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η LAMDA DEVELOPMENT ενισχύεται 2,64%), ο ΟΠΑΠ (+2,45%), η Μέτκα (+1,39%) και η ΕΧΑΕ (+1,05%), ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγκρατημένη άνοδο σημειώνει η ΜΙΓ (+1,3%) και ΙΝΤΡΑΛΟΤ (+1,29%) ενώ η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ μετά το ράλι των τελευταίων ημερών υποχωρεί κατά 4,71%.

Σε ότι αφορά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σήμερα καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις, παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε " CCC" από "CC" χθες από τη Fitch.

Συγκεκριμένα η απόδοση στο 5ετές βρίσκεται στο 10,67% από 10,54% ενώ σταθεροποιητικά κινείται το 10ετές, με την απόδοση να παραμένει αμετάβλητη στο 9,29%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.