ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα με απώλειες για το Χρηματιστήριο

11:00 - 11 Σεπ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Ξεκίνημα με απώλειες για το Χρηματιστήριο
Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην αρχή της συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11:36, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,25% στις 673,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,18% στις 194,95 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,89% στις 272,48 μονάδες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης οι traders προχωρούν σε «αναγνωριστικές» κινήσεις διόρθωσης και κατοχύρωσης κερδών μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου. Οι πωλητές υπερτερούν, χωρίς όμως να καταγράφονται υπερβολές, με τον μικρό τζίρο.

Τη Δευτέρα η αγορά επανέκτησε τα επίπεδα των 650 μονάδων και «δοκίμασε» να διαπεράσει την αντίσταση των 680 μονάδων, χωρίς όμως επιτυχία. Όπως μάλιστα σημειώνουν οι αναλυτές, η ανάκαμψη από τα χαμηλά δεν συνοδεύτηκε και από αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών καθώς προήλθε κυρίως από απόσυρση των πωλητών οι οποίοι αναμένεται να επανέλθουν σε υψηλότερα επίπεδα του Δείκτη.

Η διακύμανση αυτής της εβδομάδας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, φαίνεται να επιβεβαιώνει τη μετριοπαθή στάση αναμονής των επενδυτών, ελλείψει κρίσιμων καταλυτών, συντηρώντας την αγορά σε στενό εύρος διακύμανσης, όπως κάνει όλες τις τελευταίες ημέρες.

Στο ταμπλό τώρα, η Grivalia σημειώνει απώλειες 2,15%, η ΕΕΕ συνεχίζει και σήμερα τη διόρθωσή της καταγράφοντας απώλειες 1,85%, η Εθνική είναι στο -1,64% και η Aegean στο -1,59%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Jumbo, Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΟΤΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ο ΟΛΠ και η ALPHA BANK σημειώνουν μικρά κέρδη, ενώ πρόσημο αναζητούν οι EUROBANK και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.