ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α: Alpha Bank και Eurobank αντισταθμίζουν τον Γενικό Δείκτη

12:05 - 03 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α: Alpha Bank και Eurobank αντισταθμίζουν τον Γενικό Δείκτη
Διττή είναι η εικόνα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πλειονότητα των μετοχών να διορθώνει, μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη, ενώ EUROBANK και ΑΛΦΑ με την «εκρηκτική» τους άνοδο, αντισταθμίζουν το πρόσημο του γενικού δείκτη.

Ειδικότερα, στις 11:04, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,15% στις 723,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,02% στις 216,07 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 4,66% στις 305,72 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ευμετάβλητη σήμερα, καθώς η «ανάβαση» πάνω από τις 720 μονάδες τη φέρνει στην τελική ευθεία για τη «δοκιμασία» των 731 μονάδων, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση του Γενικού Δείκτη από την επανέναρξη της λειτουργίας της Αγοράς τον Αύγουστο και στο σημείο αυτό η απόδοση από τα χαμηλά της χρονιάς έφθανε το 30%.

Μετά την ανακούφιση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, η αγορά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αξιολόγηση της υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής, η οποία ουσιαστικά είναι αναγκαία, παράλληλα με την ανακεφαλαίωση του κλάδου. Το κλίμα δεν δείχνει να είναι «ρόδινο«, καθώς η κυβέρνηση έχει σημαντικές δυσκολίες, ειδικά με τα ισοδύναμα που έχει υποσχεθεί.

Στο ταμπλό τώρα, πλην της Eurobank που καταγράφει κέρδη 20% και την ΑΛΦΑ που βρίσκεται στο +11,49%, οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 3,88%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -3,07%, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες σε ΟΤΕ, ΟΤΕ Grivalia και ΓΕΚ Τέρνα.

Απώλειες άνω του 1% καταγράφουν οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Βιοχαλκο, ενώ έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται στις μετοχές των ΕΕΕ, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.