ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν ή όχι τα δεδομένα στο Χ.Α.;

11:03 - 17 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Αλλάζουν ή όχι τα δεδομένα στο Χ.Α.;
Η συμφωνία, με το σχετικό κόστος και τους επώδυνους συμβιβασμούς (πλην «κόκκινων δανείων») και το σταδιακό κλείσιμο των βιβλίων προσφορών σε τραπεζικές ΑΜΚ υπό μία έννοια αλλάζουν τα δεδομένα στο Χ.Α. που παίρνει, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, ανάσες από τις εξελίξεις.

Ο τραπεζικός κλάδος βέβαια παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, πόσω μάλλον όταν ακόμα «τρέχουν» διαδικασίες και χτες βρέθηκε σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από τις 152 μονάδες, όπως ιστορικά χαμηλά έγραψαν οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ. Ωστόσο, οι εξελίξεις φαίνεται να ξεκλειδώνουν την ομαλή πορεία της ανακεφαλαιοποίησης και αίρουν σε ένα βαθμό τις επιφυλάξεις.

Η ΑΛΦΑ υπερκάλυψε τα 1,55 δις ευρώ, η EUROBANK κάλυψε τρία τέταρτα της ΑΜΚ, ενώ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗ αναμένουν και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παροχή των 10 δις ευρώ από το ΤΧΣ καθώς χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια.

Χτες η αγορά έχασε έδαφος με απώλειες 1,34% αλλά κράτησε το τεχνικό όριο των 640 μονάδων. Ενδιαφέρον παρατηρείται στον ΟΤΕ, ενώ τα βλέμματα πέφτουν και σε ΟΠΑΠ (λόγω και… ισοδύναμων) και ΔΕΗ που χτες υποχώρησαν.

Τεχνικά στο ανοδικό σενάριο οι 665-670 και μετά οι πιο μακρινές 700 μονάδες αποτελούν στόχους, εάν όλα πάνε καλά. Ο FTSE 25 έχει αντιστάσεις κάπου στις 194-195 και πριν τις 200 μονάδες. Ωστόσο, αναλυτές επιμένουν να θυμίζουν ότι συχνά τελευταία διάφορες αφορμές αποτέλεσαν τελικά ανοδικές παγίδες, στις οποίες «πιάστηκαν» οι ενθουσιώδεις ή με καθυστερημένα αντανακλαστικά παίκτες! Αλλωστε, υπάρχουν ακόμα funds που θέλουν να ρευστοποιήσουν οπότε βραχυπρόθεσμα έχουν ενδιαφέρον τα ματσαρίσματα αγοραστών και πωλητών…

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 17 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.