ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω τα blue chips, «κοκκίνισαν» οι τράπεζες

14:07 - 17 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Πάνω τα blue chips, «κοκκίνισαν» οι τράπεζες
Τα πάνω… κάτω ήρθαν στις τραπεζικές μετοχές που ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με έντονα ανοδική φορά, με κέρδη έως και 10%-15% ανά περίπτωση, αλλά ο κλάδος πλέον βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ο Γενικός Δείκτης βέβαια με τη συνδρομή άλλων blue chips κρατάει κέρδη 2%, χαμηλότερο ποσοστό όμως σε σχέση με το πρωινό +3,5%, διαπραγματευόμενος στη ζώνη 655-660 μονάδων, κάτω της αντίστασης των 665 μονάδων αλλά σε απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 640 μονάδων.

Προφανώς κάποιοι παίκτες έσπευσαν να πάρουν κέρδη καθώς «βγήκε» η είδηση για επίτευξη κεφαλαιακών στόχων τουλάχιστον από δύο ομίλους ενώ σημειώνεται ότι υπάρχουν χαρτοφυλάκια που δεν επιθυμούν ή μπορούν να μείνουν στις τράπεζες λόγω άποψης, ρίσκου (κάποιοι ακόμα έχουν επιφυλάξεις), καταστατικού κι ενώ κυκλοφορούν ήδη στο ταμπλό εκατοντάδες εκατ. τεμάχια, δηλαδή υπάρχει πληθώρα τίτλων.

Και οι 4 συστημικές τράπεζες πλέον είναι σε αρνητικό έδαφος με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ να έχει διψήφιες σε ποσοστό απώλειες και τις ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK μικρότερες. Ο κλαδικός δείκτης πλέον γράφει -7%.

Στον αντίποδα, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και άλλα βαριά χαρτιά ηγούνται της ανόδου με τον FTSE 25 να κερδίζει 2,3%. Ο συνολικός τζίρος για την ώρα ανέρχεται τα 24 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.