ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: «Κλείδωσαν» στο limit down ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ

12:40 - 20 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
X.A.: «Κλείδωσαν» στο limit down ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εύλογο ήταν και σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα να είναι στραμμένα στις τράπεζες, με τις ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ να προσελκύουν αυξημένη προσοχή και να «κλειδώνουν» στο limit down ελέω… ΑΜΚ

Ο τίτλος της ΕΘΝΙΚΗΣ βρίσκεται στο -30%, στα 0,2240 ευρώ όταν η τιμή της ΑΜΚ, όπως διαμορφώθηκε στο βιβλίο προσφορών, «γράφει» 0,02 ευρώ! Σε κάθε περίπτωση, σταδιακά ολοκληρώνεται η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, εν αναμονή των εξελίξεων στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αλλά μένει να φανεί το πότε θα σταματήσει η «αιμορραγία» στα τραπεζικά χαρτιά κι ενώ αναμένεται προσεχώς να βγούνε για λίγες μέρες από το ταμπλό, για να επανέλθουν με τα νέα κομμάτια και προσαρμοσμένες τιμές βάσει του reverse split.

Στο limit down ωστόσο βρίσκεται και ο τίτλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την EUROBANK να χάνει για την ώρα 12,5% και την ALPHA BANK να κινείται πλέον με κέρδη 1,75%, κάτω των 0,06 ευρώ αλλά άνω της τιμής του βιβλίου προσφοράς. Ο τραπεζικός δείκτης με σχεδόν -20% έκανε νέο χαμηλό στις 93 μονάδες.  

Για άλλη μια φορά τα υπόλοιπα blue chips έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα συντηρώντας τον γενικό δείκτη στα επίπεδα των 660 μονάδων με -1,6%, ενώ ο FTSE 25 γράφει -2,2% και 196 μονάδες. Και αυτό γιατί οι αλλαγές στις αποτιμήσεις έχουν φέρει και αλλαγές στο ειδικό βάρος κάθε μετοχής με τα βαριά χαρτιά να επηρεάζουν περισσότερο τη στάθμιση βασικών δεικτών σε σχέση με τις εξαϋλωμένες τράπεζες. Τεχνικά θεωρείται κρίσιμη η διακράτηση των 640 μονάδων για τον Γ.Δ.

Πάντως, σχεδόν το σύνολο του 25άρη, πλην 2-3 περιπτώσεων (προ ολίγου ήταν σε θετικό έδαφος οριακά οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ) είναι στο «κόκκινο», με τις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ να χάνουν περί το 2% και τα άλλα χαρτιά να έχουν μικρότερη «χασούρα» πλην τις MIG που ήταν στο -7%.

Ο συνολικός τζίρος φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 61 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων έχουν αλλάξει χέρια συνολικά 40 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες. 

Στα Παράγωγα έχουμε τελευταία συνεδρίαση σήμερα για τη λήξη του Νοεμβρίου, χωρίς τραπεζικά προϊόντα στο ΧΠΑ, και με αξιοπρόσεκτη μείωση των συναλλαγών στα συμβόλαια του FT 25. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 20 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.