ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Trading στις τράπεζες

12:21 - 24 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Trading στις τράπεζες
Μετά το συνεχές ανελέητο σφυροκόπημα που υπέστησαν οι τραπεζικές μετοχές, αποτέλεσμα των μεγάλων discounts, σήμερα στο ξεκίνημα τα χαρτιά του κλάδου επιχειρούν να αντιδράσουν.

Βέβαια, μένει να φανεί κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με μια τεχνική αντίδραση μετά τις τεράστιες πιέσεις ή αν ο κλάδος έπιασε πάτο, αν και η αλήθεια είναι ότι ακόμα υπάρχουν σημαντικότατες αποκλίσεις μεταξύ των τιμών στο ταμπλό και αυτών που «κλείδωσαν» στα book buildings που αφήνουν περιθώρια στους πωλητές…

Ύστερα από τη χορήγηση της δόσης και την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες ανακοίνωσαν και τη συμμετοχή των ομολογιούχων στις αυξήσεις κεφαλαίου, έτσι κάθε τράπεζα θα διαθέτει διαφορετικές "πιέσεις" κατά την εισαγωγή των νέων μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια αντίδραση είναι καλοδεχούμενη, στον απόηχο και της διατήρησης των μετοχών του κλάδου στους δείκτες MSCI, πλην όμως το περιβάλλον είναι «δύσκολο» σε Ελλάδα και διεθνές επίπεδο.

Άλλωστε, σχετικά γρήγορα τα πρώτα κέρδη της συνεδρίασης άρχισαν να… τροχίζονται, ιδίως στην περίπτωση της ΕΘΝΙΚΗ, που άνοιξε στο -20%, βγήκε στο +5% και σταδιακά γύρισε στο «κόκκινο». Και ο τίτλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ άνοιξε με απώλειες αλλά σταδιακά «πέρασε» στο +9% πριν χάσει τα κέρδη, ενώ ALPHA και EUROBANK ξεκίνησαν με θετικά πρόσημα με τη δεύτερη να φτάνει και στο +15%.

Ωστόσο, ήδη με το «καλημέρα» επικρατούν έντονη μεταβλητότητα και αυξημένες συναλλαγές στον κλάδο οπότε χρειάζεται προσοχή από όσους δοκιμάσουν την τύχη τους…

Ο τραπεζικός δείκτης με +3,8% προσέγγιζε τις 79 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει με +0,4%, στις 646 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 με +0,15% κινείται μεταξύ 191-192 μονάδων.

Στα blue chips ξεχωρίζουν οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Grivalia, ενώ με σχετικά μικρές απώλειες κινούνται οι Coca Cola (ΕΕΕ), ΟΤΕ, FOLLI-FOLLIE, ΕΧΑΕ.

Ήδη στις 4 συστημικές έχουν αλλάξει χέρια 110 εκατ. τεμάχια, επί συνόλου 120 εκατ. τεμαχίων, ενώ συνολικά ο τζίρος προσεγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Για την ώρα οι 640 μονάδες αποτελούν στήριξη για τον Γ.Δ. με την επόμενη να οριοθετείται στις 600-605 μονάδες, ενώ ο ανοδικός στόχος ορίζεται στις 685 και μετά στις 770-715 μονάδες.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.