ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: «Μάζεμα» σε Εθνική, «σκούπα» σε ΔΕΗ

13:50 - 27 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: «Μάζεμα» σε Εθνική, «σκούπα» σε ΔΕΗ
Το «μάζεμα» στον τίτλο της ΕΘΝΙΚΗ από το -20% και η «σκούπα» στη ΔΕΗ οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 1,2%, κοντά στα επίπεδα των 650 μονάδων.

Σε μια συνεδρίαση ειδικών χαρακτηριστικών με τις μετοχές των Alpha, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ να έχουν τεθεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, τα «φώτα πέφτουν» στην ΕΘΝΙΚΗ και τα υπόλοιπα blue chips.

Το εντυπωσιακό μέχρι τώρα της συνεδρίασης είναι το «μάζεμα» που έλαβε χώρα στην ΕΤΕ η οποία από το -20% (κάτω των 0,08 ευρώ) γύρισε προ ολίγου σε θετικό έδαφος και στα 0,10 ευρώ. Σημειώνεται ότι η Εθνική εκκινεί από Δευτέρα τη διαδικασία για προσφορά μετοχών σε εγχώριους ιδιώτες. Ωστόσο, δεδομένων των αποκλίσεων μεταξύ τρέχουσας τιμής και βιβλίου προσφοράς οι διακυμάνσεις είναι παραπάνω από πιθανές!

Την ίδια ώρα η Attica Bank υποχωρούσε κατά 8%.

Μοιραία, πέραν της ΕΤΕ, το ενδιαφέρον πέφτει στα υπόλοιπα blue chips. Εκεί ξεχωρίζουν η πειστική υπέρβαση των 5 ευρώ από τη ΔΕΗ (+7% και επίπεδα άνω των 5,2 ευρώ), η άνοδος κατά 3,4% του ΟΠΑΠ και η ανοδική φορά σε MIG, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (+3%), ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, Lamda.

Πτωτικά, δίχως όμως ακρότητες, κινούνται προς ώρας οι Coca Cola, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, FOLLI-FOLLIE, Jumbo.

Ο συνολικός τζίρος μόλις που προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος τα 11,5 εκατ. τεμάχια.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.