ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Μεταβλητότητα με profit taking, rebalancing και triple witching

12:33 - 18 Δεκ 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Μεταβλητότητα με profit taking, rebalancing και triple witching
Συνεδρίαση ειδικών χαρακτηριστικών αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. εν όψει του triple witching, εν μέσω ανακατατάξεων λόγω rebalancing και με τους αναλυτές να μην αποκλείουν φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών μετά το μίνι ράλι στα blue chips.

Ο γενικός δείκτης ήδη έχει δώσει διακύμανση μεταξύ -0,5% και +0,5%, στη ζώνη 620-625 μονάδων ενώ τώρα έχει μικρή πτώση 0,2%, με τον FTSE 25 να χάνει τις 182 μονάδες με -0,1%.

Στον τραπεζικό χώρο ξεχωρίζει η ALPHA BANK με +2% (1,6 εκατ. κομμάτια όγκος), σταθερά μακριά από την αμκ καθώς γράφει 2,55 ευρώ, αλλά και η EUROBANK (3,8 εκατ. τεμάχια) με +1% και 1,1 ευρώ.

Αντιθέτως, απώλειες 1% καταγράφουν ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αμφότερες διαπραγματεύονται στο «όριο» των 0,3 ευρώ (μερικά… ticks χαμηλότερα η δεύτερη) με όγκο συναλλαγών 16,5 εκατ. και 28 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα.  

Στα άλλα blue chips η εικόνα είναι μικτή προς το… πτωτική, δίχως ακρότητες. Με απώλειες διαπραγματεύονται αυτή την ώρα οιΟΤΕ (-1%), ΔΕΗ (-2,6%), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-2,6%), ΕΛΛΗΝΙΚ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΥΔΑΠ (όλες στο -2,5% με -3%), αλλά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Aegean, LAMDA DEVELOPMENT.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι των Coca Cola, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ με οριακά κέρδη αλλά και οι FOLLI-FOLLIE (+3%), JUMBO (+1%), ΟΛΠ (+2%). Αξίζει αναφοράς το θετικό γύρισμα του ΟΠΑΠ από το -3% στο +3,6%, με 1,4 εκατ. κομμάτια συναλλαγές (800 χιλ. πακέτο). 

Σημειώνεται ότι ήδη ο γενικός δείκτης πρόλαβε να δώσει με ανοδικό σερί άνοδο 11,5% και προφανώς κάποια χαρτιά υπεραπέδωσαν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα rebalancing των δεικτών FTSE All World και STOXX Europe 600 (βγαίνει η ΕΤΕ) παίρνουν τη σκυτάλη, αφορούν στις τέσσερεις τράπεζες αλλά και εμμέσως τις μετοχές του ΟΠΑ και του ΟΤΕ, που συμμετέχουν στον διεθνή δείκτη του οίκου FTSE.

Η λήξη της σειράς των παραγώγων του Δεκεμβρίου και οι δημοπρασίες που τις συνοδεύουν επίσης θα φέρουν μεταβολές και για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Την επόμενη εβδομάδα, νέες αλλαγές θα προκληθούν από τις αυξήσεις στις σταθμίσεις των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Greece.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 18 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.