ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οπισθοχώρηση στις 550 μονάδες(upd)

15:45 - 02 Φεβ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Οπισθοχώρηση στις 550 μονάδες(upd)
Σε χαμηλότερα επίπεδα επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης, με πιέσεις να παρατηρούνται σε τράπεζες και blue chips και το επενδυτικό κλίμα να επιδεινώνεται από τις ρευστοποιήσεις στις διεθνείς αγορές. Για την ώρα πάντως, στις 550 μονάδες έχει σταματήσει με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ελλείψει καταλυτών από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή και θα ανοίξει και πάλι σε υψηλό επίπεδο στα μέσα του μήνα, δίνει τέμπο στο Χ.Α. που «κοιτάζει» προς την πλευρά των εξελίξεων στο μέτωπο της αξιολόγησης (ασφαλιστικό, φορολογικά, κόκκινα δάνεια, δημόσιο κ.λπ.). 

Στο Χ.Α. θεωρείται ως... θετικό σενάριο αυτό που σχετίζεται με έναν ακόμη έναν επώδυνο συμβιβασμό της κυβέρνησης, καθώς τυχόν εμπλοκή ή πιθανές πολιτικές εξελίξεις θα οδηγήσουν τη "Λ. Αθηνών" προς τα χαμηλά του 2012 και τις 470 μονάδες. 

Με ρευστό το περιβάλλον εντός κι εκτός συνόρων, το Χ.Α. κινείται με αναγνωριστικές κινήσεις ορισμένων βραχυπρόθεσμων παικτών στα όρια των 550-560 μονάδων, με αιχμή δεικτοβαρείς μετοχές και blue chips. Πάντως, οι τζίροι και οι συναλλαγές έχουν… κοπάσει, αν και υψηλότερες αναλογικά σε σχέσγη με χτες, ένδειξη και αυτό της στάσης αναμονής που τηρούν οι περισσότεροι επενδυτές.

Ο γενικός δείκτης αυτή την ώρα υποχωρεί 1%, προς τις 550 μονάδες, με τον FTSE 25 να χάνει 1,1% και να διαπραγματεύεται στις 153 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 1,7%, στις 41,4 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 9 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό, η ALPHA BANK υποχωρεί 1%, η ΕΘΝΙΚΗ (συναλλαγές 13 εκατ. τεμάχια) κατά 1,6%, στο -2,1% είναι η EUROBANK και απώλειες 2,7% σημειώνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Σημειώνεται ότι στον τραπεζικό κλάδο επανέρχονται οι ανησυχίες για την αξιολόγηση των διοικήσεων από το εποπτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM, ενόψει μάλιστα και της συνάντησης της επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου θα πέσουν στο τραπέζι και τα θέματα ρευστότητας, "κόκκινων" δανείων κ.λπ. 

Απώλειες 1,6% καταγράφει ο ΟΠΑΠ, με -0,25% κινείται ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ γράφει -1,7% ενώ η Coca Cola HBC πλεόν χάνει 0,1%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται πλεόν οι JUMBO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ και Grivalia.

Πτωτικά κινούνται οι ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (-1,7%), ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (-4%), ΤΙΤΑΝ (-1,8%), Aegean Airlines (-2%), LAMDA (-1,5%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI-FOLLIE, ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, LAMDA, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 02 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.