ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στάση αναμονής και κατοχύρωση κερδών

18:18 - 17 Μαρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Στάση αναμονής και κατοχύρωση κερδών
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το Χ.Α., εν μέσω μεταβλητότητας, πιέσεων στις τράπεζες, κι αφού πρώτα «πέρασε» από το +0,7% και τις 575 μονάδες αλλά και από το -1,86% και τις 561 μονάδες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής αλλά και να κατοχυρώνουν κέρδη όσο η διαπραγμάτευση «δείχνει» να μένει στάσιμη.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,79% στις 567,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 67 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 77 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,86% κατέγραψε και ο FTSE 25, στις 155,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 3,21% κλείνοντας στις 41,64 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK έκλεισε με απώλειες 6,15%, η ΕΘΝΙΚΗ έκλεισε αμετάβλητη, απώλειες 3,96% σημείωσε η EUROBANK ενώ θετικό γύρισμα με +1,13% έκανε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τις δημοπρασίες αμετάβλητος, όπως και ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ έκλεισε με +0,96%, η Coca Cola HBC στήριξε την αγορά με +0,5% ενώ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχασαν 0,75%.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι τίτλοι των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, JUMBO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, Viohalco, GRIVALIA, LAMDA, ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα με κέρδη έκλεισαν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, AEGEAN AIRLINES, ΟΛΠ.

 

Μέρος των ρευστοποιήσεων οφείλεται στη μερική κατοχύρωση θέσεων που επιχειρείται εδώ και λίγες ημέρες από τα επίπεδα των 550-575 μονάδων, πιέσεις που παρατηρούνται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο που είχε υπεραποδώσει τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες και από τα ιστορικά χαμηλά της 11ης Φεβρουαρίου, αλλά εκτείνονται σε αρκετές μετοχές εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

 

Την ίδια ώρα βέβαια δεν βοηθάει και το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, κι ενώ η αγορά «κρατά μικρό καλάθι» από το μέτωπο του προσφυγικού, με την τομέα της διαπραγμάτευσης να μη δίνει επίσης «θετικά σημάδια» καθώς, οι διαφωνίες παραμένουν χωρίς ουσιαστική πρόοδο.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί χθες το μεσημέρι περί συμφωνίας στην φορολογία εισοδήματος, το θέμα παρέμεινε ανοιχτό, όπως και το ασφαλιστικό. Αμφότερα παραπέμπονται σε νέο, συνολικό γύρο διαπραγματεύσεων για όλα τα ανοικτά πεδία που έχει προγραμματιστεί σήμερα για Δικαιοσύνη, δημοσιονομικό κενό, φορολογικό, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια.

 

Προφανώς ρόλο έχουν παίξει και οι πολιτικές αναταράξεις  όπως και το «διπλό» αυριανό ραντεβού του Χ.Α. με το triple witching και το rebalancing από την υποβάθμιση της αγοράς από τον οίκο FTSE. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.