ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χαλαροί ρυθμοί, διακυμάνσεις και κλίμα... ημιαργίας (upd)

14:29 - 24 Μαρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χαλαροί ρυθμοί, διακυμάνσεις και κλίμα... ημιαργίας (upd)
Με μικρή μεταβλητότητα γύρω από τις 550 μονάδες κινείται το χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα, πριν από το τετραήμερο «ρεπό», αν προσθέσουμε και τις δύο αργίες (αύριο και Δευτέρα) λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Το Χ.Α. κινείται στο ρελαντί, βρίσκεται προς αναζήτηση κατεύθυνσης, με χαμηλό τζίρο και συναλλαγές, τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής για την επιστροφή του κουαρτέτου στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Ο Γ.Δ. για την ώρα έχει δώσει διακύμανση μεταξύ 548 (-0,56%) και 555 μονάδων (σχεδόν +0,7%), ενώ τώρα βρίσκεται στις 553,3 με άνοδο 0,4%, αλλά όπως αναφέραμε και στην αρχή υπάρχουν εναλλαγές προσήμου, χαλαροί ρυθμοί. Ο τζίρος είναι στα μόλις 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,65% καταγράφει ο FTSE 25, στις 151,5 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,45% στις 40 μονάδες.

 

Στο ταμπλό, η ALPHA BANK ενισχύεται 1%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 0,9%, η EUROBANK υποχωρεί 0,4% ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κερδίζει 1,7%.

Μικρές απώλειες 0,3% σημειώνει αυτή την ώρα ο ΟΠΑΠ, κέρδη 1,6% σημειώνει ο ΟΤΕ, απώλειες 0,7% γράφει η ΔΕΗ, ενισχύεται πλέον κατά 1,15% η Coca Cola HBC ενώ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποχωρούν 0,5%.

Με απώλειες κινούνται για την ώρα οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Aegean Airlines, Viohalco, ΟΛΠ, ευδαπ.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, JUMBO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, FOLLI FOLLIE, LAMDA, GRIVALIA

 

Πάντως, οι αγορές βρίσκονται στη «σκιά» του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ διεθνώς παρατηρούνται πιέσεις, με το Χ.Α. να κοιτάζει προφανώς και προς το μέτωπο της αξιολόγησης και της διελκυστίνδας με το ΔΝΤ. . Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει –δια στόματος του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου– σε συμφωνία με τους θεσμούς μέσα στον Απρίλιο, γίνεται φανερό ότι ακόμη οι αποστάσεις είναι μεγάλες, όχι μόνο με το ΔΝΤ στο οποίο χθες έγινε –εκ νέου– ευθεία επίθεση αυτή τη φορά από τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής πολιτικής Φ. Κουτεντάκη, αλλά και με τους τρεις θεσμούς της Ε.Ε., ιδίως σε θέματα όπως το δημοσιονομικό, τα κόκκινα δάνεια κ.λπ.

 

Πάντως, δεν περνούν απαρατήρητες αναλύσεις οίκων που «βλέπουν» ακόμα και διπλασιασμό των τιμών στις τραπεζικές μετοχές, πάντα υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 24 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.