ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Κέρδη στις τράπεζες, προσεκτικές κινήσεις στα blue chips(upd)

14:10 - 29 Μαρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
X.A.: Κέρδη στις τράπεζες, προσεκτικές κινήσεις στα blue chips(upd)
Με ανοδικό τέμπο συνεζίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, μετά την τετραήμερη αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών, με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι να βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών, κι ενώ οι συναλλαγές στο υπόλοιπο ταμπλό εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,ο5% στις 563 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 46 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,7% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 155,3 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 4,4% στις 42,5 μονάδες. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γ.Δ. βρέθηκε στο +1,58% και τις 565 μονάδες (και άνω). 

 

Αξίζει να προσθέσουμε ότι εδώ και περίπου δύο ώρες στην αγορά συντηρείται μεν η άνοδος αλλά παραμένει σχεδόν... καρφωμένη πέριξ των 560 μονάδων, με τους επενδυτές να ποντάρουν σε τράπεζες, στην αξιολόγηση αλλά να το κάνουν με προσεκτικές κινήσεις. 

 

Στο ταμπλό, η ALPHA BANK ενισχύεται 3,3%, η ΕΘΝΙΚΗ ανεβαίνει 4,4%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ +7,6%.

Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,6%, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,15%, με +0,35% κινείται η ΔΕΗ, ενισχύεται κατά 0,5% η Coca Cola HBC ενώ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποχωρούν 1,5%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται αυτή την ώρα οι ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA, LAMDA, Viohalco. 

Προς το παρόν υποχωρούν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, JUMBO.

 

Εκτός απροόπτου, με θετικά πρόσημα κλείνει ο Μάρτιος με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην... επόμενη μέρα. «Κλειδί» παραμένουν οι τράπεζες, ενώ καταλύτης είναι οι εξελίξεις σε αξιολόγηση-προσφυγικό.

Η αγορά δείχνει να μην έχει αλλάξει το βασικό της σενάριο που θέλει τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών να έχει αργά ή γρήγορα αίσιο τέλος. Η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να κλείσει την συμφωνία με τους δανειστές και παράλληλα την αξιολόγηση θυμίζοντας πως το Eurogroup είναι στις 22 Απριλίου.

 

Είναι εμφανές πως στο Μαξίμου επιδιώκουν να έχουν κλείσει ασφαλιστικό-δημοσιονομικά μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και έστω 1-2 μέρες πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Τα αποτελέσματα των εταιριών εξακολουθούν να διατηρούν σε κάποιο βαθμό το ενδιαφέρον αφού στο μεγαλύτερο τους μέρος ήταν σύμφωνο με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

 

Το Χ.Α. έχει «σκαρφαλώσει» λίγο πάνω από τις 555-560 μονάδες, με ορατό το όριο διακύμανσης μεταξύ 520-585 μονάδων, μέχρις ότου αποσαφηνισθεί η βραχυπρόθεσμη τάση. Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο βασικότερος ρυθμιστής της τάσης, σε μία συγκυρία που αρκετοί ξένοι και Έλληνες αναλυτές, ειδικοί της αγοράς, βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανόδου των τραπεζών αν όλα πάνε καλά με την αξιολόγηση.

 

Στα τεχνικά σημεία της αγοράς, η περιοχή των 600-630 μονάδες είναι κύριο μεσοπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης που μόνο κατοχύρωση θα μπορέσει να αλλάξει την πτωτική τάση των τελευταίων δύο ετών. Στον FTSE 25 η αγορά κάνει προσπάθεια να ισορροπήσει με το 160 να είναι κύρια αντίσταση μας που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 29 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.