ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με πτώση σε τράπεζες, blue chips «χάθηκαν» οι 560 μονάδες

17:17 - 06 Απρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με πτώση σε τράπεζες, blue chips «χάθηκαν» οι 560 μονάδες
Κάτω από τις 560 μονάδες υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης, με τις πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα blue chips αλλά και τον χαμηλό τζίρο να αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, έδειξε να μην μπορεί να υπερασπιστεί πλέον τις 560 μονάδες, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτώσης, κι αφού πρώτα 2-3 φορές είχε καταφέρει να κρατήσει τα εν λόγω κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς για την ώρα παρατηρείται στασιμότητα στον τομέα της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης που έκανε «χαμηλό» προς τις 553 μονάδες (-1,41%) προς το τέλος της συνεδρίασης, έκλεισε με απώλειες 1,27% στις 554,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 48 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 121 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,7% κατέγραψε και ο FTSE 25, στις 150,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 3,04% στις 39,9 μονάδες.

Η προσοχή σταδιακά στρέφεται στο αυριανό EuroWorking Group, όπου οι ελληνικές προτάσεις, μαζί με τη διαπίστωση που επικυρώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση Merkel- Lagarde ότι παραμένει η διαφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος και τα πλεονάσματα, μεταφέρονται στο τραπέζι των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

 

Στο ταμπλό, η ALPHA BANK έκλεισε με απώλειες 3,39%, η ΕΘΝΙΚΗ με πτώση 2,54%, η EUROBANK έχασε 2,49% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχώρησε κατά 3,33%. Μέσα στης συνεδρίαση οι μετοχές του κλάδου έγραφαν κέρδη έως 3% αλλά παρασύρθηκαν στον ρυθμό των πωλητών και της αβεβαιότητας που επιτείνει τη μεταβλητότητα στο ταμπλό.

 

Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε 4,03% (αλαλούμ με τη φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια), ο ΟΤΕ έχασε 1,44%, η ΔΕΗ σημείωσε πτώση 3,33%, η Coca Cola HBC υποχώρησε 0,06% και τα ΕΛΠΕ στήριξαν με +0,28%.

Στα blue chips με άνοδο έκλεισαν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, AEGEAN AIRLINES, GRIVALIA, ΤΙΤΑΝ.

Με απώλειες έκλεισαν οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, LAMDA, ΟΛΠ, Viohalco.

 

Η αγορά παραμένει σε αναμονή και χωρίς κατεύθυνση, προσώρας, αν και σήμερα έχασε έδαφος, με την ολοκλήρωση (ή όχι) της πρώτης αξιολόγησης να είναι εκ των πραγμάτων ο κυριότερος ρυθμιστής της στάσης των επενδυτών και της τάσης των βασικών δεικτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.