ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χάνει έδαφος προς τις 520 μονάδες(upd)

14:13 - 06 Ιουλ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χάνει έδαφος προς τις 520 μονάδες(upd)
Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι δεν θα λείψει η νευρικότητα στο ταμπλό, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.Σταδιακά το Χ.Α. προπάθησε να βρει τα πατήματά του με τις τραπεζικές μετοχές να παίρνουν κάποιες ανάσες, επιχειρώντας να απορροφήσουν τις πιέσεις, ωστόσο η αγορά άρχισε να γέρνει πτωτικά και πάλι προς τις 520 μονάδες (-1,3% περίπου).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 522 μονάδες (-0,9%),  FTSE 25 χάνει 0,5%, ενώ ο τραπεζικός δέικτης ενισχύεται 0,8%. Ωστόσο, επικρατούν αψιμαχίες αγοραστών και πωλητών, volatility, οπότε μένει να φανεί αν η αγορά καταφέρει να ανασυνταχτεί. 

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45 εκατ. τεμάχια.

 

Στον τραπεζικό κλάδο η ALPHA BANK ενισχύεται κατά 1,5%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 1,3%, η EUROBANK είναι στο -0,5% ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κερδίζει 0,8%. 

Πάντως, οι εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο, συμπεριλαμβανόμενου του ΤΧΣ, είναι ραγδαίες. Χωρίς ενεργή εκκαθάριση, διαχείριση των NPEs, ο τραπεζικός κλάδος δεν μπορεί να "σηκώσει κεφάλι". Σημειώνεται ότι σήμερα η Credit Suisse μείωσε τον πήχη για τις τραπεζικές μετοχές. 

 

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 1,3%, ο ΟΤΕ χάνει 0,7%, η ΔΕΗ είναι στο -2,1% ενώ η Coca Cola HBC υποχωρεί 0,4%.

 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, AEGEAN, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.

 

Ανοδικά κινείται η GRIVALIA

 

Η νευρικότητα είναι αυτή που δεσπόζει σήμερα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, το οποίο προσπαθεί να συνέλθει από ένα ακόμη διήμερο τραπεζικού σφυροκοπήματος.

 

Πτωτικά κινήθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, εξαιτίας της υποχώρησης των μετοχών των μεγάλων τραπεζών, ενώ οι ανησυχίες για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 06 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.