ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ήπιες πιέσεις και ανύπαρκτος τζίρος

17:17 - 18 Ιουλ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Ήπιες πιέσεις και ανύπαρκτος τζίρος
Αν και αρχικά το Χ.Α. κινήθηκε προς τις 560 μονάδες (+0,5%), σταδιακά επικράτησαν πιέσεις, ελεγχόμενες σε ένταση, που οδήγησαν την αγορά χαμηλότερα έως την περιοχή των 550 μονάδων (-1,5% περίπου), δίχως όμως να επικρατήσουν πανικός ή επιθετικές ρευστοποιήσεις.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε μια μικρή διορθωτική πορεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλείται έντονα το ψυχολογικό όριο των 550 μονάδων, αλλά και χωρίς να παρατηρείται ιδιαίτερη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς οι επενδυτές ήταν εξαφανισμένοι.

 

Προφανώς και το ενδιαφέρον στράφηκε στον απόηχο των εξελίξεων σε Γαλλία, και Τουρκία, ιδίως στη γειτονική χώρα, στην επίσκεψη Μοσκοβισί, εν αναμονή του stress test της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

 

Ο γενικός δείκτης τελικά έκλεισε με πτώση 0,38% στις 555,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 44 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,85% σημείωσε ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,04%.

 

Η ALPHA BANK υποχώρησε 2,22%, η ΕΘΝΙΚΗ έχασε 5%, η EUROBANK σημείωσε πτώση 2,9% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκλεισε με απώλειες 3,03%.

 

Ο ΟΠΑΠ έκλεισε χωρίς μεταβολή, ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,39%, η ΔΕΗ υποχώρησε 0,74%, ενώ η Coca Cola HBC σημείωσε πτώση 0,38%.

Με απώλειες έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, VIOHALCO, LAMDA.

Με άνοδο έκλεισαν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, FOLLI FOLLIE, AEGEAN AIRLINES, GRIVALIA.

Αμετάβλητες έκλεισαν οι ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες υποχώρησαν με κάπως «τσιμπημένα» ποσοστά αλλά χωρίς ακρότητες ενώ στον FTSE 25 επικράτησαν ήπιες πτωτικές τάσεις. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η τρομοκρατική επίθεση στην Γαλλία και η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία καταδεικνύουν πόσο εύθραυστο είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον. Η αγορά βρίσκεται στην ζώνη των 550-560 μονάδων, στο κρίσιμο τεχνικό σημείο αντίστασης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.