ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α. :Χάνει δυνάμεις με πωλήσεις στις τράπεζες (upd)

14:07 - 01 Αυγ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α. :Χάνει δυνάμεις με πωλήσεις στις τράπεζες (upd)
Να δοκιμάσει τις 575-577 μονάδες επιχείρησε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών (με +0,8%), σ' ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν υψηλότερα (αλλά έχασαν ακολούιως τα κέρδη τους), ωστόσο, η νευρικότητα και οι επιφυλάξεις δεν λείπουν και η αγορά έχασε σχετικά γρήγορα υποχώρησε, γυρίζοντας και σε αρνητικό έδαφος.

Αν και ο Γ.Δ. ξεκίνησε με φόρα και με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές, πλέον υποχωρεί κατά 0,4%, στις 569 μονάδες, με τον FTSE 25 να χάνει 0,45% και τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,8% (νωρίτερα +3%). Ο τζίρος ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 31 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK χάνει 1,7%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί σχεδόν 4%, η EUROBANK χάνει 3% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κερδίζει 2%.

 

Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 1,8%, ο ΟΤΕ χάνει 0,45%, η ΔΕΗ χάνει 0,7% ενώ η Coca Cola HBC χάνει 0,3%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO, ΟΛΠ, GRIVALIA, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ

Πτωτικά κινούνται FOLLI FOLLIE, AEGEAN AIRLINES, LAMDA.

 

Τα αποτελέσματα των stress tests ήταν ελαφρώς καλύτερα των αναμενόμενων, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές να κινούνται υψηλότερα, συμπαρασύροντας έτσι και τις ελληνικές. Η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη καθώς τα προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας αποκαλύφθηκαν, ωστόσο οι αγορές προεξοφλούν ότι θα ξεπεραστούν. Μέσα σ' αυτό περιβάλλον, η ελληνική αγορά δεν υποχωρεί, αλλά ούτε και υπεραποδίδει, όπως οι ξένες αγορές. Για μια ακόμη φορά, οι ξένοι επενδυτές δεν επιδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους, αλλά προχωρούν σε αγοραπωλησίες τραπεζικών μετοχών.

 

O Αύγουστος εκτός από τα αποτελέσματα του εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών και την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI θα έχει σαν κύριο θέμα την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων για την είσπραξη των υπολοίπων 2,8 δις ευρώ της πρώτης αξιολόγησης. Ενδιάμεσα, στις 12 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου.

 

Η διακράτηση της σημαντικής στήριξης των 560 μονάδων διατήρησε την ανοδικότητα του βραχυπρόθεσμου momentum της αγοράς ωστόσο η συγκεκριμένη στήριξη εξακολουθεί να είναι κρίσιμη για τη συνέχεια καθώς παρά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση ο Γενικός Δείκτης αδυνατεί να ξεφύγει πειστικά από τη ζώνη των 560 - 570 μονάδων. 

 

Οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 580 και 591 μονάδες και η στήριξη στις 560 μονάδες. Οι αντιστάσεις του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 730 και 775 μονάδες και οι στηρίξεις στις 643 και 563 μονάδες. Οι αντιστάσεις του FTSE/25 εντοπίζονται στις 1.561 και 1.605 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.492 και 1.430 μονάδες.

 

Για το επόμενο διάστημα, κλειδί παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα καθώς όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οποιαδήποτε ανοδική κίνηση δεν θα μπορέσει να είναι ουσιαστική αν ο τζίρος παραμένει υποτονικός.

 

O Γ.Δ. από αρχές έτους συνεχίζει να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 9,5% ενώ ο FTSE25 βρίσκεται στο -16,5% και ο τραπεζικός στο -38% σε τιμές αισθητά χαμηλότερα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 01 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.