ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Τραπεζικό ράλι με… καλοκαιρινό window dressing

17:20 - 31 Αυγ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Τραπεζικό ράλι με… καλοκαιρινό window dressing
Ένα εντυπωσιακό φινάλε για τον Αύγουστο επιφύλαξαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας και πάλι τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 575 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από τις 12 Αυγούστου, με το 65-70% του αυξημένου τζίρου να κατευθύνεται στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών ομίλων.

Αναλυτές αποδίδουν την εκρηκτική αντίδραση του τραπεζικού κλάδου στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου, σημειώνοντας πως αυτή έρχεται με το κλείσιμο του μήνα, κάτι που διευκολύνει επίσης την ωραιοποίηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων, ενώ άλλοι χρηματιστές βάζουν στο «κάδρο» το σχετικό short covering ή και κάποιου είδους αναδιαρθρώσεις δεικτών σε διεθνές επίπεδο.

 

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,31% κλείνοντας στις 577,39 μονάδες (υψηλό 2,83% και 580 μονάδες), ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 86 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 163,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 3,3% σημείωσε και ο FTSE 25, στις 1.550,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε ράλι 12,43% στις 707,85 μονάδες, ενώ «άγγιξε» το 16% και τις 730 μονάδες μέσα στη συνεδρίαση.

 

Η ALPHA BANK ενισχύθηκε 9,55%, η ΕΘΝΙΚΗ κέρδισε 12,83%, η EUROBANK σημείωσε άνοδο 17,32% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκλεισε με +14,96% .

 

Η αφορμή της ανάκαμψης είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χτες η ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, τα οποία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τους τελευταίες να συντηρούν τις προσδοκίες για την επιστροφή του κλάδου στην κερδοφορία σε επίπεδο 12μηνου. Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ. Βέβαια ο κλάδος δεν έχει απαλλαγεί από τα βαρίδια της αβεβαιότητας, ειδικά λόγω των διοικητικών αλλαγών που προωθούνται, οπότε μένει να φανεί αν η αγορά αλλάζει τάση η απλά είχαμε σήμερα να κάνουμε με κερδοσκοπική αναλαμπή, με τεχνικά χαρακτηριστικά και ισχυρό trading.

 

Ο ΟΠΑΠ κέρδισε 2,17%, ο ΟΤΕ ενισχύθηκε 3,16%, η ΔΕΗ σημείωσε άνοδο 3,92%, ενώ η Coca Cola HBC υποχώρησε 1,75%.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, VIOHALCO, LAMDA.

Με πτώση έκλεισαν οι ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, GRIVALIA, ΟΛΠ.

Αμετάβλητες έκλεισαν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ.

 

Μένει, όσον αφορά στη συνέχεια, να φανεί αν η συσσώρευση διαρκείας οδεύει προς το τέλος της με τον Τραπεζικό Δείκτη να θεωρείται σηματωρός για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η αγορά και απαραίτητη προϋπόθεση την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.