ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη (upd2)

16:01 - 01 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη (upd2)
Μετά την αρχική μεταβλητότητα και τις εναλλαγές προσήμου, καθώς κάποιοι επενδυτές έσπευσαν να πάρουν κέρδη στις τράπεζες αλλά και σε συγκεκριμένα blue chips μετά τη χτεσινή αντίδραση, η αγορά επιχείρησε νέα ανοδική κίνηση άνω των 585 μονάδων με τους παίκτες να ποντάρουν πάλι στα τραπεζικά χαρτιά. Ωστόσο, εδώ και λίγη ώρα έχασε τα πρωινά κέρδη η αγορά, καθώς περιορίζεται η άνοδος των τραπεζικών μετοχών, ενώ πιέζεται και από απώλειες σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Για την ώρα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,1% στις 576 μονάδες κι ενώ νωρίτερα προσέγγιζε τις 585 με άνοδο 1,3%. Ο ζίρος είναι στα 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 79 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,25% καταγράφει ο FTSE 25, στις 1.554 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,75% στις 728 μονάδες.

 

Μερίδα αναλυτών σχετίζει την κίνηση του τραπεζικού κλάδου με εύλογη προσπάθεια προεξόφλησης της αυριανής αξιολόγησης από τον οίκο Fitch. Στοίχημα που μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι αύριο Παρασκευή. Σημειώνουν δε πως την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΕΚΤ, χωρίς ωστόσο να αφορά στο «ελληνικό θέμα».

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 4%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 2,3%, η EUROBANK κερδίζει 6,5% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύεται 2%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 1,8%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,9%, η ΔΕΗ ενισχύεται 1,1% και η Coca Cola HBC κερδίζει 0,3%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΕΤΚΑ,ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, GRIVALIA, AEGEAN

Προς το παρόν απώλειες καταγράφουν οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, VIOHALCO, LAMDA.

 

Σύμφωνα με τον Ν. Καυκά της Merit ΑΧΕΠΕΥ, τα μάλλον αναμενόμενα αποτελέσματα των εγχώριων τραπεζών και η άνοδος του EuroStoxx Banks τις τελευταίες δύο ημέρες έδωσαν αφορμή για ένα μίνι ανοδικό ξέσπασμα στον τραπεζικό κλάδο, του οποίου τα περιθώρια δεν ξεπερνούν το +10% από τις τρέχουσες τιμές, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.
 
Η διάχυση του ενδιαφέροντος και στους υπόλοιπους τίτλους ενδεχομένως να οδηγήσει σε μία βραχυπρόθεσμη υπέρβαση των 580 μονάδων για τον γενικό δείκτη προς την περιοχή των 600 μονάδων, χωρίς ορατότητα για κάτι καλύτερο. Ο αναλυτής, εκτιμά ότι η αγορά θα συνεχίζει να κινείται σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 500 και 660 μονάδων για ένα διάστημα πιθανώς ακόμα και μεγαλύτερο των 3 μηνών.
 
Από τη μεριά του, ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, επιβεβαιώνει ότι αργά ή γρήγορα η χθεσινή κίνηση ήταν να βγει τεχνικά με τόσο μεγάλη συσσώρευση. Η αγορά με χορηγό τον τραπεζικό που διψούσε για κίνηση έκανε την διαφορά. Στον FTSE 25 οι 1.530-35 μονάδες γίνονται στήριξη με τις 1.584 να είναι ελάχιστος στόχος και οι 1.607 μονάδες το επόμενο επίπεδο. Το σύνολο της αγοράς έβγαλε λίγο πολύ κίνηση και ο τζίρος πενταπλασιάστηκε σε σχέση με τον μέσο όρο των συνεδριάσεων του τελευταίου διαστήματος, παρατηρεί ο κ. Ζαχαράκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 01 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.