ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Συνεδρίαση ειδικών συνθηκών λόγω rebalancing, triple witching

11:36 - 16 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Συνεδρίαση ειδικών συνθηκών λόγω rebalancing, triple witching
Πτωτικά κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να έχει μεγάλες διακυμάνσεις εξαιτίας της εξόδου μετοχών από τον Δείκτη Eurostoxx 600 (ΟΤΕ, Eurobank, Αlpha, OΠΑΠ), κι ενώ σήμερα λήγει και η σειρά Σεπτεμβρίου στα Παράγωγα και μάλιστα με triple witcing. Βέβαια, μένει να φανεί αν για την προσφορά που θα εκδηλωθεί ήδη έχουν ετοιμαστεί αγοραστές ώστε να απορροφήσουν τις όποιες ρευστοποιήσεις βγούνε, κι ενώ η διοικητική κρίση προκάλεσε και την αναστολή της διαπραγμάτευσης της Attica Bank.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,45% στις 549,5 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,7% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.461 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2% στις 617 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK υποχωρεί 2%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 1,1%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 2,6% ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ χάνει 2,3%.

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,5%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 0,2%, η ΔΕΗ υποχωρεί 1,15% και η Coca Cola HBC υποχωρεί 0,55%.

Πτωτικά κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, VIOHALCO, LAMDA.

Ανοδικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, AEGEAN AIRLINES, GRIVALIA, ΕΥΔΑΠ.

 

Όπως αναφέρει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά δοκιμάζει και πάλι τις στηρίξεις της. Σήμερα έχουμε λήξη συμβολαίων και για πολλοστό τρίμηνο οι short έχουν το πάνω χέρι και μάλιστα σε μία συνεδρίαση με rebalancing που θα σηκώσει όγκο στα χαμηλά ειδικά σε ALPHA BANK και ΟΤΕ. 

 

Τεχνικά, στήριξη εντοπίζεται στα επίπεδα των 540, 520 και 510 μονάδων. Στον αντίποδα, σημαντικότερη αντίσταση αποτελεί η περιοχή των 570- 575 μονάδων, όσον αφορά στον γενικό δείκτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.