ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πάνω από το όριο των 560 μονάδων μέσω τραπεζών(upd)

14:20 - 21 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Πάνω από το όριο των 560 μονάδων μέσω τραπεζών(upd)
Με κέρδη, μέσω τραπεζικής ώθησης, συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιχειρεί να κατοχυρώσει το τεχνικό όριο των 560 μονάδων, κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το διήμερο Road show των ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο.

«Κλειδί» παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, ενώ η Τετάρτη καταγράφεται ως ημέρα των κεντρικών τραπεζών για τις ξένες αγορές, καθώς μετά την BoJ τη σκυτάλη παίρνει η Fed.

 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,5% στις 563,5 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,8% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.501 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3% στις 652 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 3,3%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 2,6%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 3,4% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ καταγράφει κέρδη 2,3%. Αύξηση συναλλαγών παρατηρείται στον τραπεζικό κλάδο, που παραπέμπει ευθέως σε ενεργότερη συμμετοχή βραχυπρόθεσμων παικτών, οι οποίοι προεξοφλούν τις αποφάσεις της Fed και του ενδεχόμενου αυτές να ωθήσουν υψηλότερα τα χρηματιστήρια. 

 

Ο ΟΠΑΠ πλέον είναι αμετάβλητος, ο ΟΤΕ χάνει 1%, η ΔΕΗ ενισχύεται 1,15% και η Coca Cola HBC κερδίζει 0,1%.

Για την ώρα ανοδικά κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, JUMBO, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, ΟΛΠ, VIOHALCO, GRIVALIA, LAMDA, ΕΥΔΑΠ.

Πτωτικά κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, FOLLI FOLLE, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ενώ αμετάβλητες είναι οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

Σύμφωνα με τον Ν. Καυκά της Merit, τα εταιρικά αποτελέσματα προσπαθούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον την αγοράς, αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό. Η τεχνική και διαγραμματική εικόνα δεν έχει αλλάξει, καθώς ακόμη βρισκόμαστε εντός τριγωνικού σχηματισμού με την συνέχιση της συσσώρευσης να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν εξωτερικά σοκ.

 

Ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, επισημαίνει ότι για πολλοστή φορά η αγορά κάνει προσπάθεια να τεστάρει την αντίσταση των 1.495-1.500 μονάδων, ενώ ο τραπεζικός κάνει προσπάθεια να κερδίσει την χαμένο χρόνο και δεν αποκλείεται να δούμε εκ νέου μία ανοδική έξαρση και πάλι.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Alpha Finance σε report που δημοσιοποιήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του roadshow, στους πιθανούς καταλύτες για το Χ.Α και τις τράπεζες, τοποθετεί την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και την επίτευξη των στόχων - κάτι που θα βοηθήσει στην επιστροφή της εμπιστοσύνης και των επενδύσεων, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.
 
Στο ίδιο μοτίβο και η Beta, η οποία τοποθετεί τις βασικές προκλήσεις στην αξιολόγηση του προγράμματος, το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, την άρση των capital controls, την ένταξη στο QE, την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους η οποία θα καθορίσει και τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Η αντίσταση του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται στις 571 μονάδες και οι στηρίξεις στις 547 και 534 μονάδες. Η αντίσταση του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζεται στις 648 μονάδες και οι στηρίξεις στις 613 και 563 μονάδες. Η αντίσταση του FTSE 25 εντοπίζεται στις 1.513 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.447 και 1.370 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 21 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.