ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Επιφυλακτικές κινήσεις και στάση αναμονής (upd)

15:18 - 04 Νοε 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Επιφυλακτικές κινήσεις και στάση αναμονής (upd)
Σταθεροποιητικά και με μικρές μεταβολές κινείται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή στραμμένη (κυρίως) στις ξένες αγορές αλλά και στον επικείμενο ανασχηματισμό, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί χώρίς ακρότητες και την εικόνα στο ταμπλό να είναι... μοιρασμένη, κι ενώ γενικά τα χρηματιστήρια είναι επιφυλακτικά εν όψει και των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης χάνει 0,35% και βρίσκεται λίγο άνω των 576 μονάδων, με τον FTSE 25 να υποχωρεί 0,7%, προς τις 1.518 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 0,45%, στις 631 μονάδες.

 

Ο τζίρος ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ και ο όγκος σε 11 εκατ. τεμάχια, αποτυπώνοντας τις επιφυλάξεις της αγοράς με ανοιχτά μέτωπα στον τομέα διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-θεσμών, εν αναμονή ανασχηματισμού και εν όψει των αμερικανικών εκλογών.

 

Η ALPHA BANK χάνεο 0,7%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 1,1%, η EUROBANK χάνει 0,1% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κερδίζει 0,7%.

 

Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 1%, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,25%, η ΔΕΗ ενισχύεται 1,8% και η Coca Cola HBC υποχωρεί 2%.

 

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA.

Πτωτικά κινούνται οι ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, JUMBO, ΟΛΠ, VIOHALCO, ενώ αμετάβλητες είναι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και LAMDA.

 

Το βάρος έχει πέσει εδώ και εβδομάδες στο μη τραπεζικό μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με αρκετές μετοχές να κάνουν τη διαφορά, έτσι ώστε ο Γ.Δ. ακόμη και μετά τη χθεσινή υποχώρηση να παραμένει κοντά στο όριο των 580 και πάνω από τις 570 μονάδες. Εκτός των διεργασιών που προηγούνται του επικείμενου ανασχηματισμού, η εγχώρια αγορά παρακολουθεί, με ελεγχόμενη ανησυχία, τις εξελίξεις γύρω από τις διοικητικές αλλαγές των τραπεζών, με την ΕΤΕ να μπαίνει και αυτή στο κάδρο των ζυμώσεων, πέραν της ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Οι στηρίξεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 571 και 560 μονάδες και η αντίσταση στις 585 μονάδες. Οι στηρίξεις του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 624 και 613 μονάδες και η αντίσταση στις 651 μονάδες. Οι στηρίξεις του FTSE/ 5 εντοπίζονται στις 1.514 και 1.488 μονάδες και η αντίσταση στις 1.547 μονάδες.


Συνοψίζοντας, σημαντική θεωρείται η διακράτηση της περιοχής στήριξης των 575 - 571 μονάδων του Γενικού Δείκτη καθώς και η διακράτηση της σημαντικότατης στήριξης των 613 μονάδων του Τραπεζικού Δείκτη. 

 

Σημειώνεται ότι πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωζώνης, αλλά και με στελέχη κυβερνήσεων ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης -κυρίως του Βερολίνου-, σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, ενώ στις Βρυξέλλες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει των τελικών συζητήσεων του Δεκεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 04 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.