ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες (upd)

15:46 - 10 Νοε 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες (upd)
Προς τις 590 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με το Χ.Α. να συντάσσεται με την άνοδο των διεθνών αγορών και τις τράπεζες να υπεραποδίδουν και επιλεγμένα blue chips να ακολουθούν. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη καθώς δεν είναι ακόμα γνωστό τι πολιτικές θα ακολουθήσει.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,3% στις 589,4 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 34 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,5% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.564 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4,6% στις 683 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 5,9%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 4,3%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 3% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με +3,3%.

 

Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 0,4%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 1%, η ΔΕΗ κερδίζει 2% ενώ η Coca Cola HBC χάνει 0,35%.

Ανοδικά κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, AEGEAN AIRLINES, VIOHALCO, LAMDA.

Πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και αμετάβλητες είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, GRIVALIA.

 

Πάντως, οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή, λέγοντας πως η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί και πως τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς οι πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένουν ακόμη άγνωστες. 

 

 Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance επισημαίνει ότι οι αντιστάσεις του FTSE 25 είναι στις 1.447 μονάδες, με μία διάσπαση θα μας δώσει κίνηση στις 1.568 μονάδες. Κοντινή στήριξη είναι οι 1.530 μονάδες.

 

Ο τραπεζικός δείκτης έχει αντίσταση στις 664-670 μονάδες. Πιθανή επόμενη κίνηση είναι οι 746 μονάδες με ενδιάμεσο τις 704 μονάδες. Οι 625 μονάδες είναι η στήριξη και οι 604 κύρια.

 

Σύμφωνα με τον Π. Στεριώτη της Nuntius, η παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 568 μονάδες είναι θετική, επίπεδο στο οποίο συναντώνται οι κινητοί μέσοι όροι των 100 και 200 τελευταίων συνεδριάσεων. Άξιο λόγου το γεγονός ότι από τις 568 μονάδες διέρχεται και η ανοδική γραμμή τάσης που συνδέει τα σημαντικότερα μετά-Brexit χαμηλά του ΓΔ. Το εν λόγω επίπεδο αποτελεί το πρώτο σημαντικό "οχυρό" των αγοραστών πριν από αυτά των 560 και 548 μονάδων. 

 

Πιθανή συνέχιση του ανοδικού momentum - μετά και τη μείωση της αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές, που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ και την αναρρίχηση του Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό - θα μπορούσε να φέρει το ΓΔ κοντύτερα στο υψηλό του Οκτωβρίου, στις 599 μονάδες. Επόμενες μακροχρόνιες αντιστάσεις εντοπίζουμε στις 605 και στις 620 μονάδες, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

 

Στα ευρύτερα θέματα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει όσα περιθώρια έχουν απομείνει στις επόμενες 15-20 ημέρες, καθώς τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση, στο χρέος, στην ποσοτική χαλάρωση παραμένουν -για τις αγορές- στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν

Την ίδια ώρα, επιτέλους πρέπει να λυθούν και τα διοικητικά θέματα στις τράπεζες.

 

Την ίδια ώρα, τα διαχρονικά διαγράμματα των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα φαίνεται το τελευταίο διάστημα να αγγίζουν τιμές που είχαν κερδίσει στα τέλη Μαΐου, όταν το Eurogroup είχε αποτυπώσει (24/5) στις αποφάσεις του το πρώτο βήμα της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Εκεί εντοπίζουν οι εγχώριοι αναλυτές και τη θετική στάση αναμονής που τηρεί το ΧΑ από το πρόσφατο, της Δευτέρας, Eurogroup, καθώς επιβεβαιώθηκε η δρομολόγηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 10 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.