ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Με κέρδη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το έτος

12:55 - 30 Δεκ 2016 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Με κέρδη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το έτος
Αποφασισμένοι να αποχαιρετήσουν το έτος με κέρδη – έστω και μικρά – εμφανίζονται οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών… όσοι έχουν απομείνει δηλαδή. Ο Γενικός Δείκτης πρόκειται να τερματίσει πτωτικό σερί δύο χρόνων, έχοντας κλείσει το 2015 στις 631 μονάδες.

Ο τζίρος κινείται όπως ήταν αναμενόμενο σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με τον όγκο συναλλαγών να μοιράζεται σε τράπεζες και blue chips. Ειδησεογραφία φυσικά δεν υπάρχει, καθώς νεότερα από το μέτωπο της αξιολόγησης αναμένονται με το «καλό» από την επόμενη εβδομάδα, όπου και θα υπάρξει σημαντική συναλλακτική κινητικότητα. Οι εναπομείναντες επενδυτές προχωρούν σε διορθώσεις χαρτοφυλακίων, μετά από μια χρονιά που μπορεί να ήταν άκρως επεισοδιακή, ωστόσο παρατηρήθηκε κάποιου βαθμού σταθεροποίηση. 

 

Μάλιστα, και παρά τις μεγάλες τραπεζικές απώλειες (άλλωστε το 2016 υπήρξε τραπεζοκεντρική χρονιά) το έτος προσέφερε αρκετές ευκαιρίες αποκομιδής κερδών στην πλειονότητα των τίτλων του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αποδόσεις ήλθαν από ορισμένες μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου και του λιανικού εμπορίου, με την αγορά να επιβραβεύει τις προνοητικές και αποτελεσματικές διοικήσεις μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.  

 

Στα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 639,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.722,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,93% στις 821,66 μονάδες. 

 

Στο ταμπλό τώρα, η Grivalia επιχειρεί να κλέψει την παράσταση της τελευταίας συνεδρίασης του έτους, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 3,29%, με τις ΜΕΤΚΑ, Εθνική και ΔΕΗ να την ακολουθούν με κέρδη λίγο πάνω από το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Σαράντης, ΕΕΕ, Alpha Bank, Eurobank και Μυτιληναίος.  

 

Στον αντίποδα, μόνο ο ΟΛΠ και η Λάμδα δέχονται πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ οι Aegean, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli FOllie, Τιτάν, Jumbo, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν μικρές απώλειες, με μικρούς όγκους συναλλαγών. 

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 30 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.