ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με το «βλέμμα» στη διαπραγμάτευση..

12:24 - 28 Φεβ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με το «βλέμμα» στη διαπραγμάτευση..
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κινείται σταθεροποιητικά με το «βλέμμα» στο... Hilton, όπου ξεκινά σήμερα εκ νέου η διαπραγμάτευση θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης. Οι επενδυτές τρέφουν συγκρατημένες ελπίδες ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε εύλογο διάστημα, ώστε να αποφευχεθούν οι περαιτέρω πιέσεις στην οικονομία από την καθυστέρηση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 645,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια.

 

Όπως μετέδιδε και νωρίτερα το reporter.gr, στόχος της διαπραγμάτευσης είναι αρχικά να προσδιοριστεί το ύψος του λογαριασμού που θα κληθεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση για μετά το 2019.

 

Το παζάρι για τα μέτρα που θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο θα είναι σκληρό. Οι θεσμοί είχαν αρχικό λογαριασμό κοντά στα 4,5 δισ., εσχάτως ζητούν για παρεμβάσεις ύψους 3,6 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ ενώ η ελληνική πλευρά είναι στα 2 περίπου δισ.

 

Στο ταμπλό καταγράφονται μεικτά πρόσημα, με τη νευρικότητα να είναι έκδηλη.

 

Η Jumbo, η οποία μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα, σημειώνει απώλειες 2,57%, με την ΓΕΚ Τέρνα να την ακολουθεί με πτώση 1,33%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Folli Follie, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και ΕΧΑΕ.

 

Στον αντίποδα, οι Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική.

 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων κινούνται σήμερα πτωτικά, μετά την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 28 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.