ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος δια χειρός... Μέρκελ στο Χρηματιστήριο

12:28 - 01 Μαρ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Άνοδος δια χειρός... Μέρκελ στο Χρηματιστήριο
Με σημαντικά κέρδη κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να λαμβάνει ώθηση από τις πληροφορίες περί αποφασιστικότητας της Άνγκελα Μέρκελ να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE της ΕΚΤ. Οι τραπεζικές μετοχές ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη διαρροή, καθώς οι τράπεζες είναι οι πρώτες που θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ενδεικτικό είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,59%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η "Καθημερινή", η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων του Βερολίνου, συναντήθηκε για τον σκοπό αυτό με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και διαμήνυσε τη βούλησή της να δοθεί στην Ελλάδα το κίνητρο του QE.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να κινηθεί αψηφώντας τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να υπάρξει κάποια σαφέστερη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μόλις η κυβέρνηση συμφωνήσει στο πακέτο των μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ και διαπραγματεύεται από χθες με τους θεσμούς στο Χίλτον.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,58% στις 656,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια.

 

Κέρδη 1,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.755,93 μονάδες.

 

Στο ταμπλό, η Alpha Bank κερδίζει 3,51%, η Εθνική είναι στο +2,92%, η Πειραιώς στο +2,73% και η Eurobank στο +2,54%. Κέρδη που φτάνουν το 2,22% και 2,10% σημειώνουν και οι Βιοχαλκο και Jumbo αντίστοιχα.

 

Άνω του 1% είναι τα κέρδη που σημειώνουν οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Motor Oil, Aegean, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και Μυτιληναίος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.