ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή της εξόδου στις αγορές παραμένει το Χ.Α.

12:46 - 24 Ιουλ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Εν αναμονή της εξόδου στις αγορές παραμένει το Χ.Α.
Με ήπια άνοδο και χωρίς ιδιαίτερη δυναμική κινείται την Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να δείχνουν ότι περίμεναν περισσότερα από την Standard & Poor's, η οποία την Παρασκευή αναβάθμισε μόνο το outlook και διατήρησε αμετάβήτη την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο Β-. Η αγορά τώρα στρέφει το «βλέμμα» της στο ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές αυτή την εβδομάδα, παραμένοντας προς το παρόν σε μια επιφυλακτική κίνηση.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχαστεί το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, δηλαδή σε μια περίοδο που παραδοσιακά παρατηρείται μείωση των συναλλαγών. Το φετινό καλοκαίρι έχει αξιοσημείωτη ένταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε σχέση με τα συνηθισμένα.

 

Η αγορά ξεκίνησε σήμερα πτωτικά, αλλά γρήγορα οι αγοραστές πήραν το πάνω χέρι. Τα περισσότερα blue chips της πραγματικής οικονομίας καταγράφουν κέρδη. Άνοδο άνω του 2% παρατηρούμε σε Viohalco, Τιτάνας και Attica Bank και άνω του 1% σε Motor Oil, Aegean Airlines, Σαράντης και Attica Bank.

 

Πτωτικά κινούνται ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ Eurobank, Crivalia Properties, Lamda Development και Jumbo.

 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,11% στις 846 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ και ο όγκος να ανέρχεται τα 11,4 εκατ. τεμάχια. Μικρή άνοδο σημειώνει τόσο ο FTSE 25 με κέρδη 0,25% όσο και ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύεται 0,1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.