ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τις 820 μονάδες το Χ.Α., κινδυνεύουν σημαντικές στηρίξεις

12:48 - 31 Ιουλ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Κάτω από τις 820 μονάδες το Χ.Α., κινδυνεύουν σημαντικές στηρίξεις
Προβληματισμό προκαλεί πλέον η αδυναμία του Χρηματιστηρίου Αθηνών να αντιδράσει στις πτωτικές πιέσεις που δέχεται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η αγορά χάνει τα επίπεδα που κατέκτησε το προηγούμενο διάστημα, με κρίσιμες στηρίξεις πλέον να απειλούνται παρότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι πρόκειται για παροδική διόρθωση.

 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με έντονη πτώση, δηλαδή κατά 0,74% και βρίσκεται πλέον στις 813 μονάδες, χάνοντας και τα επίπεδα των 820 μονάδων. Ο τζίρος βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στα 9 εκατ. ευρώ.

 

Η πλειονότητα των blue chips κινείται πτωτικά, περιλαμβανομένων και των τραπεζικών μετοχών. Από αυτές, τα πρωτεία έχει η μετοχή της Attica Bank, η οποία χάνει κατά 2,73%.

 

Θυμίζουμε ότι η Πειραιώς δεν διαπραγματεύεται σήμερα καθώς προχωρά σε reverse split σε αναλογία μία νέα για κάθε 20 παλαιές μετοχές, με παράλληλη αύξηση της ονομαστικής αξίας από 0,30 ευρώ σε 6 ευρώ. Η μετοχή Δευτέρα και Τρίτη δε θα είναι στο ταμπλό στο οποίο θα επανέλθει την προσεχή Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα 6 ευρώ.

 

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25 σήμερα κινούνται θετικά μόνο οι ΔΕΗ, Coca Cola HBC, Motor Oil, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν και Fourlis, ενώ πτώση άνω του 1% καταγράφουν οι ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Folli Follie, Viohalco και Grivalia Properties. Μικρότερες απώλειες σημειώνουν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.