ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίδραση «επιβίωσης» και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

12:43 - 02 Αυγ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Αντίδραση «επιβίωσης» και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Συνεχίζεται η χθεσινή αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βγάζει και σήμερα αντανακλαστικά... επιβίωσης, έπειτα από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις που κόστισαν σημαντικές στηρίξεις. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σήμερα ανοδικά, χωρίς βέβαια να πρόκειται για καποια αντίδραση με ισχυρή δυναμική, αλλά περισσότερο για ένα φρένο στις ρευστοποιήσεις.

Εξακολουθεί δηλαδή να απουσιάζει από την αγορά ο καταλύτης που θα οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς αυτός αναμένεται να έρθει από το πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων ή από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ αυτή τη στιγμή η μόνη κινητήριος δύναμη είναι τα διάφορα εταιρικά αποτελέσματα και κάποιες κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο της υλοποίησης των δεσμεύσεων.

 

Η κίνηση από χτες είναι εξισοροποιητική, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 824 μονάδες με άνοδο 0,77%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 13 εκατ. ευρώ.

 

Ανοδικά, με κέρδη άνω του 1% κινούνται τίτλοι όπως Eurobank, Viohalco, Folli Follie και ΕΧΑΕ, ενώ ηπιότερη άνοδο σημειώνουν οι Alpha Bank, ΔΕΗ, Jumbo, Τιτάν, Motor Oil, Lamda Development, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean Airlines, Σαράντης και Grivalia Properties.

 

Στο μεσαίο χώρο και στο δείκτη Mid Cap ξεχωρίζουν σήμερα τίτλοι όπως MIG +3,65%, Νηρέας +3,15%, ΕΛΤΕΧ Άνεμος +2,03%, Cenergy Holdings +1,74%, Υγεία +1,41%, ΕΥΑΘ +1,56% και Πλαστικά Θράκης +1,42%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.