ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αναιμική ώθηση από την αναβάθμιση του Fitch

12:43 - 21 Αυγ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Αναιμική ώθηση από την αναβάθμιση του Fitch
Ούτε η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναδεικνύεται προς το παρόν τουλάχιστον στον καταλύτη που θα οδηγήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών υψηλότερα, καθώς ναι μεν ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη, αλλά παράλληλα παραμένει κάτω από το επίπεδο των 830 μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας βαθμολογείται με Β- από CCC, με τον οίκο Fitch να προβλέπει ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης χωρίς αστάθεια.

 

Βλέπει μάλιστα βελτίωση στην εμπιστοσύνη στις τράπεζες, ανάκαμψη της οικονομίας και μειωμένα πολιτικά ρίσκα.

 

Ωστόσο, η αναβάθμιση αυτή δεν φαίνεται πως είναι ικανή συνθήκη για να διασπάσει το Χ.Α. ξανά το "τείχος" των 830 μονάδων. Ακόμα περισσότερο σε μια συγκυρία κατά την οποία στις ευρωπαϊκές αγορές κυριαρχούν τα αρνητικά πρόσημα, μεταδίδοντας ανάλογο κλίμα και στην ελληνική αγορά, ελλείψει εγχώριων ισχυρών καταλυτών ανόδου.

 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,48% στις 828 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,67% στις 1.066,92 μονάδες.

 

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν με άνοδο μεγαλύτερη του 1% μόνο η Βιοχάλκο, η ΕΧΑΕ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ αλλά και εκείνη του Ελλάκτωρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.