ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χωρίς κατεύθυνση και στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη

12:48 - 01 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χωρίς κατεύθυνση και στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη
Στο ίδιο μοτίβο του Αυγούστου συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τη στάση αναμονής ενόψει των πολύ σημαντικών εξελίξεων του νέου μήνα, οι οποίες αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση της αγοράς.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε σε ένα πολύ περιορισμένο εύρος διακύμανσης, με καθημερινή συσσώρευση στα ίδια επίπεδα, χωρίς νέα κεφάλαια να εισρέουν στην αγορά. Βέβαια, ο Γενικός Δείκτης κέρδισε σε επίπεδο μήνα 1,63%.

 

Το "βλέμμα" των επενδυτών βρισκόταν στραμμένο στις πολύ σημαντικές εξελίξεις του Σεπτεμβρίου, μήνα κατά τον οποίο ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση και οι πολύ δύσκολες συζητήσεις που αυτή θα περιλαμβάνει. Πρόκειται για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, καθώς και για την πορεία της μείωσης των "κόκκινων" δανείων από τις τράπεζες, δηλαδή δύο "μέτωπα" που αποτελούν μεγάλη πρόκληση.

 

Βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η ΔΕΘ, κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει.


Επίσης, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αφιχθεί ο Γάλλος πρόεδρος, Ε. Μακρόν, στην Αθήνα, αλλά και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στη ΔΕΘ.

 

Υποτονική είναι η κίνηση στο ταμπλό, με τις τράπεζες να καταγράφουν ήπιες διακυμάνσεις. Alpha Bank, Εθνική και Attica Bank υποχωρούν ήπια, ενώ επίσης ήπια ενισχύονται οι Eurobank και Πειραιώς.

 

Ανοδικά κινούνται επίσης τίτλοι όπως Viohalco, Coca Cola HBC (συνεχίζει να στηρίζει σε δύσκολες συνεδριάσεις), Lamda Development, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Μυτιληναίος.

 

Ήπια πτωτικά κινούνται τίτλοι όπως Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΟΤΕ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie και Fourlis.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 01 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.